Sterrennieuws
Film | Vlaanderen

› Winnaars competitie MOOV Filmfestival bekend

Los Versos Del Olvido van de regisseur Alireza Khatami heeft op MOOOV Filmfestival de Canvas Award voor Beste Film gewonnen. Dat heeft de internationale jury vanavond bekendgemaakt, de film Daha kreeg een speciale vermelding. De slotavond in Turnhout werd feestelijk afgesloten met de prijzenuitreiking en de vertoning van de atypische Braziliaanse suspensefilm Good Manners in aanwezigheid van co-regisseur Marco Dutra.

"Los Versos Del Olvido is een universele film, die op een elegante en sprookjesachtige manier verteld wordt. De filmmaker wist een perfecte balans te vinden tussen narratieve en cinematografische keuzes." aldus de jury.

Sergio & Sergei van de Cubaanse filmmaker Ernesto Daranas, een hilarisch waargebeurd verhaal over een kosmonaut die vastzit in de ruimte, ontving de Behind The Scenes Award. Deze prijs werd uitgereikt door een jury samengesteld uit gedetineerden van de gevangenis van Merksplas. De Universciné prijs van de jongerenjury ging naar het inktzwarte Daha van Turks debutant Onur Saylak en onder de internationale kortfilms was de winnaar het Iraanse migrantendrama Heyvan van Bahman Ark. Op 2 mei zal De Standaard Publieksprijs ook nog bekendgemaakt worden. Op zaterdag 21 april ontving de Marokkaanse regisseur Nabil Ayouch de MOOOV Oeuvre Award.

Er zaten dit jaar 8 langspeelfilms en 10 kortfilms in de officiële competitie. In de internationale jury, die de Canvas Award ter waarde van €15.000 uitreikten, zetelden Chipo Zhou, artistiek directeur van het Durban International Film Festival, David Deprez, artistiek directeur van Cinema Lumière in Maastricht, de Palestijnse actrice Maisa Abd Elhadi, de Iraanse beeldend kunstenares Vida Dena (tevens fotografe van het beeld op de affiche van MOOOV editie 2018), en drie regisseurs wiens gelauwerde films op MOOOV 2018 in première zijn gegaan: Sofia Djama ('Les Bienheureux'), Mahamat-Saleh Haroun ('Une saison en France') en Samuel Maoz ('Foxtrot').

De kortfilmjury bestond uit filmmakers Teodora Ana Mihai, João Paulo Miranda Maria, Enas al-Muthaffar en Abdallah Mahamat Kadjouck. Zij hebben de Kiripi Award ter waarde van €1.000 overhandigd. Nieuw dit jaar was de UNIVERSCINE AWARD ter waarde van €3.000, geschonken door het online VOD-platform, die door een enthousiaste jongerenjury werd uitgereikt. De Jongerenjury bestond uit Gijs De Neve, Freek Van Litsenborg, Fahd Saidi, Cornelis Cuylaerts, Mats Baelus, Rutger Denaet, Neill De Cock, Orphée Vanhove, Lucinda Vanhoren en Amber Cauwels.

MOOOV Filmfestival loopt nog tot morgen 30 april door in Beringen. Volgend jaar zal het festival doorgaan tussen 23 april en 5 mei 2019, in Beringen, Brugge, Dilbeek, Genk, Lier, Roeselare, Sint-Niklaas en Turnhout.


› Gepubliceerd zondag 29 april 2018 om 21:24 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Film

zondag 13 oktober 2019 om 20:23 uur

› Nieuwe trailer voor Charlie's Angels

woensdag 14 augustus 2019 om 18:00 uur

› Eerste trailer voor film Little Women


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook