Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Wie wint Belgium's Got Talent?

Stefan Paridaen & Kurt Demey, Air Elegance, Baba Yega, en 2SDC Crew kregen het vertrouwen van de jury voor een plekje in de finale van Belgium’s Got Talent. Marjolein, Kayleigh & Charlotte, TNT Crew en Life Compagnie wonnen de stem van de kijker thuis. Allemaal zorgen ze op vrijdag 30 december 2016 voor vuurwerk op het podium in de live finale. Wie dacht dat alleen oudejaarsavond een groot feest wordt, heeft het mis!

Hosts Koen Wauters en Laura Tesoro trappen de finale vrijdag af met een kanjer van een openingsnummer: Are You Gonna Go My Way van Lenny Kravitz. Daarna wordt het podium ingenomen door Kayleigh en Charlotte (15-12, Turnhout), de twee danseresjes die van het scherm spatten met hun hiphopperformance. In de finale pakt het duo uit met een nieuwe dans, waarin ze een trip naar de zon maken op Singing In The Rain.

Ook mentalisten Stefan Paridaen en Kurt Demey (29-42, Antwerpen) hebben heel hard aan hun finaleact gewerkt. Die draait tijdens de eindejaarsperiode helemaal rond cadeautjes. Voor Stan Van Samang, die de voorbije weken geen grote fan van goochelacts bleek te zijn, hebben Stefan en Kurt een bijzonder cadeau in petto. Maar ook de andere juryleden ontsnappen er niet aan...

Met haar engelenstem deed ze An Lemmens huilen en liet ze Stan Van Samang op de golden buzzer drukken. In de finale van Belgium’s Got Talent gaat de stem van de 10-jarige Marjolein uit Gent opnieuw de hoogte in. Ze zingt een moderne versie van Con Te Partiro van Andrea Bocelli. Bezorgt Marjolein iedereen opnieuw koude rillingen?

Met hun funky stijl onderscheidt 2SDC Crew (13-48, Mechelen) zich van alle andere acts. De jury schonk hen dan ook het voorlaatste finaleticket. In die finale wordt de funkiness opnieuw opgedreven op Ease On Down The Road uit The Wizard of Oz. Ook Life Compagnie (10-29, Izegem) dingt vrijdag naar de overwinning. Zij zullen ongetwijfeld de hele studio stil krijgen met hun moderne dans over hoe je het kind in jezelf kan bewaren. Danseres Robin zal de groep bovendien vocaal begeleiden op Nothing Else Matters.

Wie ook een gevoelige snaar bij de jury en het publiek wist te raken is Air Elegance (22-28, Schelle). Pauline en Oona gooien het in de finale over een hele andere boeg. De aerial hoop maakt plaats voor een unieke act waarin twee andere luchtacrobatie-elementen gecombineerd worden. En dat op het emotionele Not About Angels van Birdy.

Wanneer TNT Crew (16-26, Sleidinge) het podium betreedt, gaat het dak er volledig af. De groep belooft vrijdag nóg hoger, nóg gevaarlijker en nóg spectaculairder uit de hoek te komen. Ze nemen de kijkers mee naar de jungle en verbazen met een indrukwekkende trampolineact.

De finale van Belgium’s Got Talent wordt afgesloten met een invasie van Baba Yega’s. De mysterieuze kerels die Dan Karaty op de golden buzzer deden drukken, verstoppen zich nog steeds achter hun intrigerende maskers en hullen zich in stilzwijgen. Ze beloofden Dan echter hun maskers af te zetten als ze het tot de finale zouden schoppen. Maken ze die belofte vrijdag waar?

Nadat alle finaleacts aan bod zijn gekomen, beslist enkel de kijker thuis wie de overwinning en de bijhorende 50.000 het meest verdient. Er kan al van bij het begin van de show gestemd worden via sms naar 6677 (€0,75/stem) of gratis via vtm.be en de VTM-app. Wie viert komend weekend dubbel feest en gaat 2017 in als de nieuwe winnaar van Belgium’s Got Talent?

Grote live finale op vrijdag 30 december 2016 om 21.05 bij VTM


› Gepubliceerd donderdag 29 december 2016 om 16:20 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Televisie

donderdag 23 januari 2020 om 15:16 uur

› Ketnet Junior zoekt kindjes voor nieuwe opnames Tik Tak

zondag 12 januari 2020 om 10:34 uur

› De muzikale Ketnet-reeks LikeMe is terug

woensdag 25 december 2019 om 05:12 uur

› Kerst op Chateau Meiland op kerstdag op VIJF


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook