Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Wally & De Rockers in première in Zwarte Zaal van het Fakkeltheater

Gisteravond ging Wally & De Rockers in première in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater. Theater Zeemanshuis brengt dit nostalgisch feel-good verhaal nog tot en met 2 maart.

Kijken


Laura bereidt een nieuw tv-format voor en wil in “Weet je nog toen…?” de ex-leden van Wally en De Rockers opnieuw samenbrengen. Maar niet iedereen lijkt zich te kunnen vinden in een mogelijke reünie. Doorheen het theaterstuk word je ondergedompeld in het mysterie. Via flashback duik je in het verleden van Wally en De Rockers, ga je terug naar het prille begin, maar ook de succesperiode, de ontstane liefde en helaas ook de definitieve split van de groep. Maar wat was daar de aanleiding voor? Waarom ging ieder zijn eigen weg?

Het theaterstuk Wally en de Rockers kende zijn ontstaan in januari 2014 wanneer Nick Delafontaine, Tine Vechter en Stijn Van Haecke de personages Walter, Paul, Eddy en Brigitte bedachten. Na een bevraging van de oudere generatie en wat sleutelen aan het prille script werd dit even opgeborgen tot het gisteren zijn levenslicht kreeg in een schitterende première.

In een regie van Stijn Van Haecke en Nick Delafontaine komen de personages tot leven en zijn de verwijzingen naar De Kreuners talrijk. Het is een schitterend verhaal gebracht door een sterke cast, al dachten we wel dat zij het nummer 'Ik wil je' gingen brengen. Geen nood want het publiek scandeerde het na afloop vrolijk mee.

Credits

Auteur: Stijn Van Haecke
Regie: Stijn Van Haecke en Nick Delafontaine
Cast:
Chloë Fund, Stijn Van Haecke, Jonas Stalmans, Joachim Van Ransbeeck, Magalie van Puyvelde,
​Alex Van Haecke, Rolf Stalmans, Rudy Marien, Linda Robaye

Info en tickets

Wally & De Rockers kan je gaan ontdekken in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater tot 2 maart 2019.

Info en tickets: https://fakkeltheater.be/voorstelling/wally-en-de-rockers of https://www.theaterzeemanshuis.be/


› Gepubliceerd zondag 10 februari 2019 om 12:01 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook