Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› VRT-gezichten blikken met veel nostalgie terug op 20 jaar Ketnet

Vrijdag 1 december wordt Ketnet 20 jaar. En dat moet gevierd worden! Tijdens de week van 27 november zetten de VRT-merken de verjaardag in de kijker. En heel wat VRT-gezichten hebben mooie herinneringen aan 20 jaar Ketnet. Ze blikken terug op hún favoriete programma's. Heel wat Ketnet-programma's van het eerste uur zijn vanaf nu ook te bekijken via het webplatform VRT NU en in de Telenet TV-theek.

Kathleen Cools, Canvas:
Ik zou Ketnet willen bedanken voor Dag Sinterklaas. Ik heb daar heel veel naar gekeken met mijn drie kinderen. Alleen al de begingeneriek met dat typische muziekje, de sneeuwvlokken die naar beneden vielen. En dan natuurlijk op de daken de Sint op zijn paard en Zwarte Piet. De reeks was opgebouwd rond voor de hand liggende vragen, maar dat maakt ze net zo goed. Zoals bijvoorbeeld 'waarom is Zwarte Piet zo zwart?'. En opmerkelijk genoeg werd daar toen al het juiste antwoord op gegeven...

Ruben Van Gucht, Sporza:
Er zijn de voorbije 20 jaar heel wat fantastische programma's geweest op Ketnet. Ik denk aan Kulderzipken en aan Dag Sinterklaas. Maar ik heb uiteindelijk voor Samson & Gert gekozen en ik heb daar een goede reden voor. Het is ongeveer 20 jaar geleden dat ik nog een aflevering gezien heb en nog altijd kan ik die nummers perfect meezingen. Dus dat die liedjes nog altijd in mijn hoofd zitten na 20 jaar, dat is bijzonder straf!

Charlotte Leysen, Ketnet:
Mijn lievelingsprogramma vroeger op Ketnet was Spring. Dat was echt mijn favoriet. Ik hield heel veel van zingen en dansen. En bij Spring was altijd de grote vraag: 'Wie mag er de danssolo dansen?'. Samen met mijn vriendinnen op de balletschool speelden we dat altijd na. Ik weet ook nog dat Roxanne, gespeeld door Véronique Leysen, altijd mega coole outfits aanhad; met heel veel glitter en bling. Het gekke is dat ik 10 jaar later Veronique heb leren kennen in New York en dat we een jaar later collega's werden op Ketnet en samen wrapten!

Radio 1, Korneel De Clercq:
Mijn favoriete Ketnet-serie ooit is Kulderzipken. Kulderzipken is niet gewoon een serie, maar een hele wereld. Het prachtige kasteel, met de bossen errond. In de kelder zit de duivel met zijn moeder met een magisch haar op haar kin. In de hoogste torens zitten de gebroeders Grimm. En dan heb je die prachtige prinses Prieeltje op haar schommel. En Kulderzipken die alles doet. Zelfs rondvliegen op een deur en een blote bosmens meenemen naar dat kasteel. Het is een prachtig verhaal van de hand van de geniale Hugo Matthysen. Bekijk het nu, en onthoud het voor altijd. Geef het mee aan je kinderen en kleinkinderen. Kulderzipken is prachtig!

Radio 2, Cathérine Vandoorne:
Ik beleef Ketnet nu volop met mijn dochter van vijf. En één van onze favoriete programma's is Kulderzipken. Met prinses Prieeltje, het prinsesje dat wel eens vuilgebekt en stoer wil zijn. Ik kijk ook heel graag mee omdat er een soort van gelaagdheid inzit. In de humor van Hugo Matthysen. Het is zo leuk om als ouder met je kleine spruit mee te kijken en die gelaagdheid te ervaren. Dat is puur genieten!

MNM, Tom De Cock:
Mijn sterkste herinnering aan de vroege Ketnet-jaren is zeker en vast Samson & Gert. Ik ben echt van de Samson-generatie en elke zondagochtend trippelden mijn zus en ik op kousenvoetjes naar de televisie om daar met ons koffiekoekje rustig naar Samson & Gert te kijken. Het enige jammere is dat mijn ouders het woord 'Samsonseks' nooit gekend hebben. Want zij hebben een bakkerij. En ze waren vooral heel erg blij dat Samson & Gert er waren om hun kinderen bezig te houden terwijl zij hard aan het werken waren.

Eva De Roo, Studio Brussel:
Ik heb geen seconde moeten nadenken. Kulderzipken is sowieso mijn favoriete Ketnet-programma allertijden. Ik ben heel mijn jeugd verliefd geweest op Michaël Pas, op Kulderzipken. Ik begon al mijn dromen met dat ik Prieeltje was op die schommel en dat Kulderzipken voor mij radslagen deed. Wij hebben alle DVD's en kijken daar met het gezin nog altijd naar en citeren te pas en te onpas uit Kulderzipken. Ik ben wel twee keer teleurgesteld geweest. Ik ben naar de tentoonstelling geweest en toen zag ik dat dat kasteel helemaal niet echt was, maar een kleine maquette. En toen ik op VRT begon te werken, srond ik plots in de lift met Michaël Pas en toen kwam die tot aan mijn navel en toen was mijn liefde misschien een beetje over... Maar ik vind het een topserie en ga ernaar blijven kijken, dat weet ik zeker!

Sieglinde Michiel, Klara:
Ik mocht niet zo veel naar tv kijken, maar één programma dat ik nooit wilde missen op zondagochtend was Samson & Gert. Ik was daar helemaal zot van en had alle cassettes, kende alle liedjes vanbuiten. En eens Samson & Gert fan, altijd Samson & Gert fan. Onlangs was ik in Dilbeek en zag ik hét kapsalon van meneer Spaghetti. Het ziet er nog helemaal hetzelfde uit als 20 jaar geleden. Ik heb daar onmiddellijk een foto van gemaakt en naar mijn vrienden gestuurd en die reageerden allemaal hetzelfde. We werden allemaal door dat ene beeld teruggekatapulteerd naar die zalige zondagochtenden met Samson & Gert.

Van onderstaande programma's zijn vanaf vandaag tot en met eind december verschillende afleveringen te bekijken via VRT NU en in de Telenet TV-theek:

• Liegebeest
• Postbus X
• Samson en Gert
• Dag Sinterklaas
• De Boomhut
• Kulderzipken
• W817
• De grote boze wolfshow
• Spring
• Level X
• 100% Bakvis
• Junior Eurosong
• Stafari
• En daarmee basta!


› Gepubliceerd maandag 27 november 2017 om 09:18 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Televisie

zondag 12 januari 2020 om 10:34 uur

› De muzikale Ketnet-reeks LikeMe is terug

woensdag 25 december 2019 om 05:12 uur

› Kerst op Chateau Meiland op kerstdag op VIJF

dinsdag 17 december 2019 om 13:52 uur

› Met Rudi Vranckx naar het front


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook