Sterrennieuws
Evenement | Brussel

› Vorst Nationaal doet Nabucco van Verdi herleven

Vrijdagavond kon je in Vorst Nationaal in Brussel Verdi’s meest opgevoerde opera Nabucco gaan bekijken. Giuseppe Verdi (1813-1901), zocht zijn inspiratie in de Bijbelse geschiedenis. Voor Verdi was ‘Nabucco’ zijn eerste grote succes en het echte begin van zijn carrière. Het nummer ‘Slavenkoor’ is een van de allerbekendste operamelodieën uit de geschiedenis.

Music Hall Classics bracht ‘Nabucco’, een van de meest opgevoerde opera’s ter wereld, in een verrassende en gloednieuwe arenaversie voor een groot publiek. Dit alles met absolute topstemmen in een grootse enscenering: in indrukwekkende decors van de internationaal gelauwerde operadesigner Dan Potra. Deze versie was opgevat als een eerbetoon aan de stille film, met weelderige kostuums en decors, en zangers op de top van hun kunnen.

Regisseurs Jean-François D’hondt en Brigitte Derks brachten een eigentijdse versie in 2 niveaus: op het grote podium en op de benedenvloer waar een filmset werd nagebouwd. Ook het Music Hall Classical Orchestra and Chorus kon ons absoluut bekoren! Het was een fantastische geluidservaring die werd neergezet.

De Notenkraker

Deze kerstvakantie gaat Music Hall trouwens verder met prachtige voorstellingen. Zo kan je o.a. gaan kijken naar dé kerstklassieker aller tijden: de Notenkraker. Dit ultieme kerstballet op muziek van Tchaikovsky is gebaseerd op het sprookje ‘De Notenkraker en de Muizenkoning’ van Hoffman en zal ook dit jaar vele harten verwarmen en balletliefhebbers doen wegdromen. Verwacht je aan een magisch ballet waarin dromen en realiteit in elkaar overvloeien, sneeuwvlokjes beginnen dansen en liefde wordt gevonden waar je het niet verwacht. Dit alles in een prachtige klassieke choreografie gedanst door het National Theatre Belgrade.

Vanaf 28 december in Vorst Nationaal, Capitole Gent en Stadsschouwburg Antwerpen.

Info en tickets: www.musichall.be


› Gepubliceerd maandag 24 december 2018 om 13:57 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook