Sterrennieuws
Film | Vlaanderen

› Voorbereidingen Internationaal Kortfilm Festival Beveren begonnen

Vanaf 23 tot 25 november is het eindelijk zover: het Internationaal Kortfilm Festival Beveren opent opnieuw voor de tweede keer zijn deuren. Toen het filmfestival vorig jaar van start ging, mocht de organisatie al rekenen op meer dan 400 inzendingen, waarvan de beste kortfilms werden weerhouden om 5 dagen lang voor het grote publiek te worden vertoond. Dit jaar verhuist het hele evenement naar een andere locatie en wordt er gerekend op een nog sterkere selectie, met een hoger publieksaantal, een compacter programma van 3 dagen, steun van de gemeente Beveren zelf én een rits aan bekende en minder bekende gasten en juryleden.

Het IKFest Beveren is een initiatief van Pixure Center of Creativity, een groep filmmakers die besloten heeft om zijn diensten aan te wenden om derde partijen de kans te geven hun eigen projecten te realiseren. Daarbij volgt Pixure ook een duidelijke visie: slechte, negatieve, ongezonde of discriminerende dingen, personen of instanties kunnen enkel tevergeefs komen aankloppen. Pixure gelooft immers in een gezonde, vriendelijke, positieve en inclusieve (film)sfeer waarin iedereen die dat wilt een plaats heeft en kan gedijen.

Momenteel is de procedure waarbij de kortfilms worden geselecteerd al bezig, maar kunnen er nog steeds kortfilms ingestuurd worden. Om voor een nog dynamischer festival te zorgen, zullen de uitgekozen werkjes worden verspreid over 3 in plaats van over 5 dagen, zonder dat daartoe aan kwaliteit of kwantiteit zal ingeboet worden.

Winnaars in de watten leggen


Met kortfilms valt er buiten (h)erkenning, prestige en hier en daar een prijs helaas weinig te verdienen; meteen een van de reden waarom Pixure heeft beslist zijn filmfestival op die kunstvorm te richten. De vaardigheid om binnen een tijdsspanne van 20 (voor korte animatiefilms), 30 (voor korte documentaires en filmclubs) of 50 (voor nationale en internationale kortfilms) minuten een volledig verhaal te vertellen, vergt vaak een uitzonderlijk gevoel voor timing en montage, waardoor kortfilms een unieke plaats bekleden binnen het filmlandschap.

Op de slotdag van het IKFest Beveren zal de jury, die voornamelijk bestaat uit filmprofessionals, de volgende prijzen uitreiken:
• Beste nationale kortfilm
• Beste internationale kortfilm
• Beste korte animatiefilm
• Beste korte animatiefilm door studenten
• Beste korte documentaire
• Publieksprijs

Acteercursus

In samenwerking met de Badass Intensive Acting Studios biedt de organisatie de deelnemers een korting aan op de acteercursussen en workshops die door Badass pr in binnen- en buitenland worden georganiseerd. Meer, zelfs: de winnaars krijgen vouchers om gratis deel te nemen aan een cursus, of om een van hun acteurs lessen te laten volgen. Op die manier willen ze ook de mensen voor de camera een kans geven om zichzelf verder te bekwamen in hun stiel. Bij Badass Intensive Acting wordt er vooral aandacht besteed aan acteren voor de camera, terwijl de cursisten de mogelijkheid krijgen om hun eigen weg te vinden tussen acteertechnieken van grootheden als Adler, Chance, Chekhov, Chubbuck, Hagen, Macy en Memet, Meisner en Stanislavski.


Meer info: www.intensiveacting.com


› Gepubliceerd zaterdag 24 maart 2018 om 13:50 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Film

zondag 13 oktober 2019 om 20:23 uur

› Nieuwe trailer voor Charlie's Angels

woensdag 14 augustus 2019 om 18:00 uur

› Eerste trailer voor film Little Women


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook