Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Veurne la Fête 2018 met Ozark Henry, Regi, Jasper Erkens, Buscemi & TD Rankin en Attention Attention

Veurne muziekstad maakt zich op voor de zesde editie van Veurne La Fête! De mix tussen gevestigde waarden, jong lokaal talent en een regelrecht ‘Back to School’-feestje blijft de basis van dit unieke Westhoek-festival. Ozark Henry was al eerder bekend gemaakt!

ATTENTION ATTENTION

Een oude taperecorder op zolder bevat enkele krakende opnames van een anoniem balensemble. Het begin van Attention Attention. West-Vlaams talent uit Koksijde!

JASPER ERKENS

Eerste gitaar op zijn 11de verjaardag, eerste songs een jaar later en al op 13 op het podium om dan op 15-jarige leeftijd de zilveren medaille weg te kapen op Vlaanderens bekendste Rock Rally in 2008! In een notendop de eerste stappen in de muziekwereld van Jasper Erkens. De cover van ‘Crazy’ en zijn tweede single ‘Waiting Like a dog’ zinderen nog na als hij op 16 jaar solo speelt op Werchter. Na een tussenstop in London landt Jasper opnieuw in Vlaanderen met een nieuwe plaat (‘Drawing the Line’) verovert hij opnieuw vele muzikale harten. En nu staat hij op het podium van Veurne La Fête 2018!

OZARK HENRY


Ozark Henry speelt in Veurne een heuse thuismatch! Van ‘Word Up’ tot ‘A Dream that never stops’! Eén van onze ‘Heroes’ op Veurne La Fête! Sinds David Bowie zijn debuutalbum prees als één van zijn favoriete platen maakte Piet Goddaer de ene klassieker na de andere. Op de grens tussen rock, pop, elektronica en klassiek (zie zijn samenwerking met het Nationaal Orkest van België) maakt hij unieke muziek wat een breed internationaal publiek aanspreekt.

Zijn aanpak overstijgt het puur muzikale door het samenbrengen van experiment, muziek en beeld en erfgoed met technologie. Voor TEDx en Google New York was hij een welkome spreker rond zijn baanbrekend onderzoek in veband met ‘3D immersive’ geluid.

BUSCEMI & TD RANKIN

Sinds 2001 gooide Buscemi (Dirk Swartenbroekx) 7 solo platen over een internationaal ‘dans-graag’ publiek. Naast mix albums voor prestigieuze labels als Blue Note en Ministry of Sound. En niet te vergeten zijn samenwerking met Michel Bisceglia en de remixes voor namen als Hooverphonic, Calexico en Melody Garbot! Als DJ krijgt Buscemi in Veurne het gezelschap van MC TD Rankin. Tropische temperaturen gegarandeerd op de markt van Veurne!

REGI

Deze 6de editie van Veurne La Fête sluiten we af in stijl! Zijn eerste stappen zetten Regi als producer van Milk Inc. Wie nog nooit ‘Walk on Water’ of ‘Run’ hoorde is van een andere planeet! Als producer en dj werkte hij samen met Dimitri Vegas & Like Mike, Stan Van Samang en met zijn ‘Where did you go?’ bereikte hij in 2017 zijn eerste solo nummer 1 hit! Na Tomorrowland verovert hij de Westhoek vanop het podium van Veurne La Fête! Veurne laat je gaan!

TIMING VEURNE LE FÊTE 2018: (Indicatief)

20.00-20.45 ATTENTION ATTENTION
21.15-22.15 JASPER ERKENS
22.45-00.00 OZARK HENRY

AFTERPARTY MET BUSCEMI & TD RANKIN
REGI

Veurne la Fête is een organisatie van Toerisme Veurne.
Noteer vrijdagavond 7/9 met stip in uw agenda!
Veurne la Fête vindt plaats op de Grote Markt van Veurne en is een gratis evenement.


› Gepubliceerd woensdag 18 juli 2018 om 00:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook