Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Tropisch Zingpaleis bezorgt Romeo’s een nat pak

“Welkom op het heetste feestje van het jaar”, zo openden De Romeo’s gisterenavond de 7de editie van hun Zingpaleis. Het effect liet niet op zich wachten; vrouwen met veelkleurige boa’s en mannen in Hawaiihemden, bezorgden Chris, Gunther en Davy een warme verwelkoming. Het publiek genoot van het tropische Romeo’s-repertoire en de gastoptredens van Belle Perez - die herenigd werd met Jody Bernal -, de Nederlandse revelatie Jennifer Ewbank en good old Frans Bauer. “Het scheelde weinig of we lagen samen in de jacuzzi’, grapte Fransje op het podium. Finaal sprong het trio toch in het verwarmde water, na het defilé van de Miss België-finalisten (in badpak). Het publiek wandelde al zingend naar buiten; “Viva, Viva De Romeo’s”. Volgend jaar is er een nieuwe editie van Het Zingpaleis.

“Het Zingpaleis is voor ons de afsluiter van een Romeo's-jaar. We doen dat nu voor de zevende keer, een speciale show voor onze fans, vrienden, collega’s en familie. Alle mensen die wij graag hebben zijn erbij. In de Ethias Arena hangt er zo’n speciale Zingpaleis-sfeer. Ik kan het niet beter omschrijven”, zegt Romeo Davy Gilles. Het leek alsof ze amper moeite moesten doen, want het publiek was vanaf de eerste Zingpaleis-noten enthousiast. “Pas op, dit is topsport. Bijna drie uur geven wij van jetje. We hebben dit jaar voor het thema Tropical gekozen. Een aangepast repertoire, dat wil zeggen dat we ons hebben moeten focussen op de Spaanse en Portugese songteksten. Drie dagen hebben we daaraan gerepeteerd. Amai”, zegt Gunther Levi opgelucht. Het warme Zingpaleis-sfeertje dat in de Ethias Arena hing, sloeg niet alleen over op De Romeo’s, ook hun gastartiesten waren onder de indruk. Opvallend was de Nederlandse Jennifer Ewbank. De ravissante zangeres werd door De Romeo’s voorgesteld aan Vlaanderen. Samen zongen ze ’Tuintje in mijn hart’. “Ik ben een gelukskind. Ontvangen worden door deze drie heren, maar ook door zo’n enthousiast publiek. Daar kan je als artiest alleen maar van dromen. Het was plezant”. Jennifer imponeerde met ‘Hallelujah’, een liedje dat ze opdroeg aan de vorige week overleden zanger Leonard Cohen. Haar eerste, Nederlandstalige single ‘Vuur’ werd ook bijzonder goed onthaald door de Vlamingen. Hoe graag ze ook een plons wou maken in de jacuzzi, het zat er helaas niet in, want twee dagen geleden brak ze haar teen, waardoor ze nu met een gipsverband - voor de gelegenheid in een Belgische driekleur - rondloopt.

Reünie

Wie het ook best naar z’n zin had, was Jody Bernal. Met ‘Que Si, Que No’ scoorde hij een wereldhit, maar ook aan de zijde van onze Belle Perez was hij uiterst succesvol. “Het is altijd fijn om Belle terug te zien. Samen hebben wij een mooi verhaal geschreven met ‘Me And You’. Binnenkort wordt ze mama. Wel, ik ben recent ook vader geworden, dus misschien is het een mooi moment om hier backstage wat tips uit te wisselen. Oh, wat blijft ze toch leuk hé!”, liet Jody zich ontvallen. Met haar mooie, ronde buikje, leek het wel of Belle extra energie had op het podium. ‘El Mundo Bailando’, ‘Enamorada’ en de Gipsy-medley waren een succes.
Bubbelbad Eén van de vele hoogtepunten van Het Zingpaleis Tropical, was zonder meer de doortocht van de finalistes van Miss België. Tijdens ‘Wij gaan swingen’ verschenen de meisjes in bikini op het podium en werd het publiek al opgewarmd voor de nieuwe Missverkiezing, die half januari plaatsvindt. “Voor ‘Wij gaan swingen als een puntje puntje’ hebben we ons gebaseerd op de Dinky Toys-klassieker ‘I Can’t Keep My Hands Of you’. De tekst werkt als je veel verbeelding hebt. We hebben ons met zoveel leuke meisjes op het podium, echt moeten concentreren op onze tekst”, zegt Davy Gilles lachend. En dan kwam Frans(je) Bauer. ‘Samen, chillen in een warm bubbelbad”, zong hij samen met De Romeo’s. Het scheelde geen haar of het trio viel bijna letterlijk in de bubbelende jacuzzi, die in het podium verwerkt was. Dankzij twee mooie dames bleef niet alleen het water op temperatuur, maar werden De Romeo’s ook gespaard van een nat pak. Dat laatste kwam er toch, nadat Frans Bauer het publiek opgezweept had met zijn klassiekers en De Romeo’s de boel lieten ontploffen met een stevige Disco Samba Medley (inclusief bikini-danseressen). Op de tonen van ‘Viva De Romeo’s’, ontdaan van hun zenders en micro’s, doken De Romeo’s dan toch in hun jacuzzi. Al zwaaiend, in een nat pak en na drie uur show, namen ze afscheid van hun publiek. Het Tropische avondje was geslaagd en dus komt er volgend jaar een nieuwe editie van Het Zingpaleis. De datum wordt binnenkort bekendgemaakt.


› Gepubliceerd maandag 21 november 2016 om 15:09 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook