Sterrennieuws
Musical | Vlaanderen

› Titanic zinkt in 2019 op het Donkmeer

Vrijdag 23 augustus 2019. Een datum waar de medewerkers van Festivaria nu al reikhalzend naar uitkijken. Die dag gaat onze nieuwste openluchtmusical in premi√®re. En wat voor √©√©n! Festivaria ‚Äď pionier in grootse openluchtspektakels in Vlaanderen - kiest in 2019 resoluut voor een uitdaging van jewelste: ‚ÄúTitanic, de musical‚ÄĚ.

Gebaseerd op echte mensen aan boord van het meest legendarische schip ter wereld, is ‚ÄėTitanic, de musical‚Äô een verbluffend en opwindend spektakel gericht op de hoop en dromen van haar passagiers. Elk van hen ging aan boord met een eigen verhaal, eigen ambities. 1.517 mannen, vrouwen en kinderen konden hun verhaal niet verder vertellen. 1.517 passagiers konden hun ambitie niet waarmaken. Want in de laatste uren van 14 april 1912 gebeurde het onmogelijke, het onzinkbare schip kwam tot zinken.
‚ÄėTitanic, de musical‚Äô ging in 1997 op Broadway in premi√®re en kon op heel wat bijval rekenen. De muziek en liedteksten van Maury Yeston en het script van Peter Stone wonnen samen een Academy Award, een Emmy Award, een Olivier Award en drie Tony Awards. De originele Broadway-productie won vijf Tony Awards. Een absolute aanrader voor elke musicalliefhebber.

Dat Festivaria deze grootse uitdaging durft aan te gaan, is niet verwonderlijk. In de voorbije 30 jaar hebben we al heel wat watertjes doorzwommen. Letterlijk en figuurlijk, in ons geval.
Elke keer leggen we de lat hoger. Elke keer verbazen we pers en publiek. Elke keer vinden we originele en verbluffende effecten die ons openluchtspektakel een meerwaarde geven. Decors die in vlammen opgaan, een verrassende dans-act op het water, overvliegende vliegtuigen, paardenraces, sneeuwstormen en windhozen… Geen enkele inspanning is ons te veel. En dat zullen we in 2019 opnieuw bewijzen.

Regisseur van dienst is Tijl Dauwe, die bij Festivaria in 2017 zijn debuut maakte met het wervelende ‚ÄėKiss me, Kate‚Äô. De choreografie is in handen van Ingrid Coppieters en Geert Baetens neemt het dirigeerstokje op.

Wie volgende zomer aan boord stapt van de Titanic op het Donkmeer houden we nog even geheim. Maar het belooft alvast een indrukwekkende cast te worden.

Meer nieuws komende maanden op www.festivaria.eu.


› Gepubliceerd vrijdag 17 augustus 2018 om 12:00 uur door Robrecht Van Goolen




Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook