Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Tinne Oltmans zingt Stip Na Stip

Om de twee jaar organiseren Ketnet en het Vlaams netwerk Kies Kleur tegen Pesten een grote campagne om pesten tegen te gaan. Deze editie van de Move tegen Pesten werd er voor het eerst “gestipt”. Al wie tegen pesten is, kon op ketnet.be een Manipest ondertekenen en vier stippen op zijn of haar hand zetten om een duidelijk signaal te geven. De actie STIP IT overtrof alle verwachtingen en toonde aan dat Vlaanderen massaal 'neen' zegt tegen pesten. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen, scholen, sportclubs, verenigingen, bedrijven, BV’s en politici toonden hun solidariteit met de actie.

Kijken


Het Manipest op ketnet.be werd intussen meer dan 240.000 keer ondertekend. Meer dan 20.000 foto’s werden gepost op de website en in de Ketnet-app. Maar ook buiten Ketnet werd er gestipt: op sociale media verschenen duizenden foto's met de hashtags #stipit, #movetegenpesten, #samentegenpesten #weektegenpesten en #kieskleurtegenpesten. De clip Stip na stip van Tinne Oltmans is op een maand tijd meer dan 1,6 miljoen keer bekeken via Youtube en de Ketnet-onlinekanalen.

Het campagnelied Stip na Stip werd gebracht door Tinne Oltmans. Muziek is van de hand van Malin Johansson, Leah Muscat, Stefaan Fernande en Wouter Vander Veken en de tekst van Stefaan Fernande.

De videoclip van Stip na Stip werd geregisseerd en geproducet door BOSS’EM. De fantastische dansers maken deel uit van de Antwerpse Let’s Go Urban- Academy.

Tinne Oltmans (1992), die samen met Ketnetwrappers Sander, Thomas en Leonard boegbeeld was van deze campagne, werd vroeger op school ook jarenlang gepest. Ze moest dan ook geen 2x nadenken toen haar gevraagd werd om mee deze campagne te trekken. Zij is bij kinderen vooral bekend van de fictieserie Ghost Rockers op Ketnet waarin zij de rol van de rebelse Mila speelt. Sinds kort is zij ook bij een groot publiek bekend door haar succesvolle passage in het één-programma Steracteur Sterartiest waar zij het tot in de finale schopte.

“Ik ben vroeger ook gepest geweest. En eigenlijk wist ik toen niet waar ik terecht kon of wat ik moest doen. Er bestond toen nog niets zoals de Move tegen pesten. Ik ben er echt van overtuigd dat zo'n actie mij destijds geholpen zou hebben. Daarom sta ik 100% achter STIP IT. En hoop ik uit de grond van mijn hart dat we jongeren weerbaarder kunnen maken en dat ze voor elkaar opkomen. Want zoals ik zing in 'Stip na stip': Elke stip doet je sterker staan. Samen kunnen we iedere pestkop aan!,“ vertelt Tinne aan Sterrennieuws.


› Gepubliceerd vrijdag 16 februari 2018 om 11:34 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook