Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› The War on Drugs van Pukkelpop naar Sportpaleis Antwerpen op 7 december 2018

Wij van Sterrennieuws hebben gisteren alvast erg genoten van het concert van The War on Drugs op Pukkelpop. Een sterke show en de hits die elkaar opvolgden werden subliem neergezet! Als headliner op de main stage van Pukkelpop zijn we dan ook verheugd te vernemen dat de band dit najaar naar het Sportpaleis zal komen.

Twee uitverkochte concerten in Vorst Nationaal en de Lotto Arena eind vorig jaar, hun laatste album ‘A Deeper Understanding’ die de ene hit na de andere afvuurt én een logische headlinerpositie op de Main Stage van Pukkelpop vandaag. The War On Drugs geldt als een van de populairste indiebands van het moment. Als kers op de taart kondigt de groep fantastisch concertnieuws aan. De Amerikanen lassen binnenkort een tourpauze in, maar niet voor ze nog een laatste keer in ons land halt houden voor een fenomenale indoorshow. Op vrijdag 7 december 2018 komen ze naar het Sportpaleis in Antwerpen. Tickets zijn beschikbaar vanaf woensdag 22 augustus om 10u.

The War On Drugs ziet in 2005 het levenslicht in Philadelphia en brengt een geheel eigen sound. Ergens tussen alternatieve rock, Americana en shoegaze, tussen melancholie en chaos in. In 2014, met hun briljante derde langspeler ‘Lost In The Dream’ op zak, krijgen ze de critici en het grote publiek helemaal op hun hand. De uitgelaten melodieën met keyboards, strakke ritmes en gitaargeweld staan in schril contrast met de dramatiek van voorheen, en doen denken aan het beste van Dylan, Neil Young en Daniel Lanois. En kijk: The War On Drugs mag zich op slag één van de grote kleppers van de indiescene noemen. Met hun vierde album, ‘A Deeper Understanding’, dat uitkwam in augustus 2017, bevestigen Adam Granduciel, Dave Hartley, Robbie Bennett, Charlie Hall, Anthony LaMarca en Jon Natchez hun uitstekende reputatie. Bewijs daarvan zijn nummers zoals “Thinking Of A Place”, “Holding On” en “Pain”.

Eind dit jaar begroet The War On Drugs nog een laatste keer haar Belgische fans alvorens ze de studio induiken. Afspraak op vrijdag 7 december in het Antwerps Sportpaleis.

TICKETS VIA PROXIMUSGOFORMUSIC.BE

TICKETPRIJZEN: €50,90 - €45,30 - €39,70
(PRIJS INCL. SERVICEKOSTEN)


› Gepubliceerd vrijdag 17 augustus 2018 om 05:00 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Festival

dinsdag 16 juni 2020 om 12:09 uur

› Dranouter Zomersessies: programma voor juli bekend

donderdag 4 juni 2020 om 10:43 uur

› Red de festivalzomer met Festihof

woensdag 15 april 2020 om 20:09 uur

› Rock Zottegem komt terug in zomer 2021

woensdag 15 april 2020 om 20:07 uur

› Suikerrock verplaatst naar 2021

woensdag 15 april 2020 om 20:05 uur

› Stad Genk annuleert Genk On Stage


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook