Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Suikerrock: programma van zaterdag 29 juli 2017

De organisatoren van Suikerrock in Tienen blikken tevreden terug op de eerste festivaldag. Sterrennieuws overloopt graag de affiche van de tweede 'rock'-dag, zaterdag 29 juli. Hierop staan mooie namen geprogrammeerd: The Lighthouse, Tout Va Bien, Coely, Tinie Tempah, Bazart en feesten met Lost Frequencies.

Suikerrock dag 1: F*cking rock-'n-roll!

Een heel klein beetje water, maar dat namen we voor lief op deze eerste Suikerrock dag. Wat stelden we vast? Een lekker volle markt, heerlijke foodgeuren die zich gezellig vermengden met de gitaarpatronen van Black Box Revelation, met een vers gekapte drummer en een meneer Paternoster met flink wat duiveltjes aan boord. Neil Young’s ‘Heart of gold’ klonk zelden zo rauw en vol als deze vrijdagavond. Echt wel een hoogtepuntje.

Traag op gang komen hoefde ook al niet, dat stelde presentatrice Ilse Liebens bij de eerste aankondiging van de dag. Equal Idiots tapten uit vaatjes garage, vunzige rock’n roll, wat ze illustreerden met veel gegesticuleer en bekkengetrek. Fijne jonge honden, een droom om zo een Suikerrock editie te laten openen.

Iggy Pop, was een held op een podium, hij sloot de eerste dag af met een bombardement van sentiment en bravoure. De wereldberoemde gebruinde huid breed tentoonstellend aan een zinderende Tiense Markt. Maar we noteerden zeker ook een zeer interessante set van Rival Sons die een vol uur de geest uit de fles lieten met een lekker met American spirit(s) doordrenkt, zeer gesmaakt optreden.

De Suikerrock vrijdag mag altijd een beetje harder, kwestie van goed op gang te komen. Op de Veemarkt bouwden we een feestje, maar dat doen we atijd daar, met de winnaars van de Suikerrock dj contest en Jan Vervloet. Morgen staat daar radiolegende Gust De Coster samen met Dirk Stoops, de resident Suikerrock dj dat stukje van de Tiense binnenstad vol stoom te blazen. De mainstage mag dan vollopen voor o.a. Coely, Tinie Tempah, Bazart en Lost Frequencies.

Voor de tweede festivaldag staat er weer heel wat moois op de affiche:

Programma hoofdpodium

Zaterdag 29 juli 2017
23u30: Lost Frequencies
21u30: Bazart
19u45: Tinie Tempah
18u15: Coely
16u50: Tout Va Bien
15u30: The Lighthouse

Er is vandaag ook een gratis DJ Stage (met o.a. Dirk Stoops & Gust De Coster) en een Acoustic Stage.

Tickets

Je hebt alleen een ticket nodig voor het hoofdpodium op de Grote Markt.
Tickets voor vandaag zijn beschikbaar via www.suikerrock.be.


› Gepubliceerd zaterdag 29 juli 2017 om 05:00 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Festival

dinsdag 16 juni 2020 om 12:09 uur

› Dranouter Zomersessies: programma voor juli bekend

donderdag 4 juni 2020 om 10:43 uur

› Red de festivalzomer met Festihof

woensdag 15 april 2020 om 20:09 uur

› Rock Zottegem komt terug in zomer 2021

woensdag 15 april 2020 om 20:07 uur

› Suikerrock verplaatst naar 2021

woensdag 15 april 2020 om 20:05 uur

› Stad Genk annuleert Genk On Stage


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook