Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Succesvolle première van The Little Mermaid et succes gestart in Flanders Expo Gent

Onder grote belangstelling van pers en bekende Vlamingen vond vandaag, zondag 17 december, de galapremière plaats van ‘The Little Mermaid’ in Flanders Expo in Gent. De Disney-musical wordt voor het eerst in ons land gebracht door entertainmentbedrijf Marmalade en is te zien tot en met 7 januari 2018.

BV’s
De galapremière van ‘The Little Mermaid’ vandaag werd druk bijgewoond door bekende Vlamingen, waaronder: Gene Bervoets, Warre Borgmans, Jelle Cleymans, Els De Schepper, Josje Huisman, Lien Van de Kelder, Wendy Van Wanten en Marie Verhulst. De verzamelde BV’s waren unaniem lovend over de prestaties van de cast.

Topcast
Regisseur Frank Van Laecke en producent Yoshi Aesaert hebben voor ‘The Little Mermaid’ een topcast samengesteld bestaande uit gerenommeerde musicalsterren en enkele jonge grote talenten: Ianthe Tavernier als Ariël, Juan Gerlo en Michiel De Meyer als Prins Erik, Kobe van Herwegen als Sebastiaan, Anne Mie Gils als Ursula, Hans Peter Janssens als Koning Triton, Jan Schepens als Slijmbol, Frank Hoelen als Grimbert, Nordin De Moor als Slijmbal, Marc Lauwrys als Jutter en Ivan Pecnik als Chef Louis. De voorstelling wordt live uitgevoerd in het Nederlands.

Spektakelmusical

Na het grote musicalsucces van ‘Beauty and the Beast’ eind vorig jaar is Flanders Expo deze keer omgetoverd tot de magische onderwaterwereld van Ariël. ‘The Little Mermaid’ is een groots totaalspektakel met overweldigende decors, kostuums, acrobatie en speciale effecten. Blikvangers zijn onder meer een gigantische ledwall van maar liefst 400 vierkante meter groot, waterfonteinen en een 5 ton zware boot op het podium.

De musical ‘The Little Mermaid’ in cijfers:
• het podium is méér dan 1.500 vierkante meter groot en behoort hiermee tot één van de grootste musicalpodia ooit in ons land;
• het podiumbrede led-scherm achter de koraaldecoratie telt 800 panelen met 10.240.000 ledlampjes in totaal;
• tijdens de storm-scène komt er een regengordijn tevoorschijn van maar liefst 72 meter lang;
• per voorstelling zijn er 150 verschillende kostuums te zien, die speciaal voor deze Vlaamse productie werden ontworpen.

Praktisch

Tickets zijn verkrijgbaar via www.thelittlemermaid.be of tel. 070 275 010 (max. 0,30 cent/minuut – enkel op werkdagen tussen 9.30 en 17.30 uur).

Groepen vanaf 20 personen ontvangen een korting van 10% op de ticketprijzen. Een all-in vip-arrangement is al beschikbaar vanaf 185 euro per persoon excl. btw (minimaal 10 personen).
Voor een sprookjesachtige driegangenmaaltijd in restaurant ‘The Little Mermaid’ betaal je slechts 45 euro, of 24,50 euro voor kinderen tot 12 jaar.


› Gepubliceerd maandag 18 december 2017 om 14:16 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook