Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Studio 100 TV blaast 10 kaarsjes uit

Op 1 september 2008 ging Studio 100 TV voor het eerst op antenne. Vandaag zijn we exact 10 jaar later en mag de zender trots 10 kaarsjes uitblazen.

Bij de start was Studio 100 vooral een kanaal waarop de muziekclips van Studio 100 werden uitgezonden. Tegenwoordig is Studio 100 TV uitgegroeid tot een volwaardige familiezender met heel wat programma’s voor jong én oud.

Studio 100 TV brengt swingende muziekclips, prachtige shows, straffe films en een hele lading succesreeksen van Studio 100-figuren zoals Blinky Bill, Kosmoo, Flin & Flo, Lolly Lolbroek, Tashi, Florries Draakjes, Rainbow Fish, Big & Betsy, Pippi Langkous, Niels Holgerson, Pinokkio, Wickie en nog vele anderen. Samen met schermgezichten James, Joyce en Marie zijn ze een vaste waarde op Studio 100 TV.

Gert Verhulst: "Ik ben heel trots over het parcours dat we de afgelopen 10 jaar met Studio 100 TV hebben afgelegd. Met Studio 100 TV zijn we altijd heel dichtbij en bereikbaar voor ons publiek. Vandaag staat de zender er als nooit tevoren. We hebben ook nog heel veel plannen voor de toekomst!”

Een beetje geschiedenis

Studio 100 TV is in 2008 opgericht omdat Studio 100 behoefte had aan een platform om zijn muziek nog dichter bij zijn publiek te brengen.

In juni 2012 werden er naast muziekclips ook volledige Studio 100 shows toegevoegd. Vanaf 2013 kregen de kijkertjes daarbovenop series en films te zien. 2015 was een nieuw kantelpunt: een nieuwe look & feel, vaste presentatoren, zoals James, Joyce en Marie en voor het eerst exclusieve reeksen die speciaal voor Studio 100 TV werden ontwikkeld zoals Lolly Lolbroek en Flin & Flo.

Najaar

In september trekt Studio 100 TV eropuit. Kinderen kunnen een aantal van de Studio 100 TV-helden ontmoeten tijdens de Studio 100 TV Vriendendagen in Plopsaland De Panne, niet alleen om de verjaardag van Studio 100 TV te vieren maar ook die van Marie Verhulst.

Vanaf oktober zendt de zender de reeks ‘Kosmoo’ uit. Kosmoo is een superhond die samen met Robbe en Ellis de misdaad bestrijdt in Zeezicht, het dorp waar ze wonen.

In november zal de serie ‘Slot Marsepeinstein’ voor de nodige spanning zorgen op de zender en tellen James, Joyce en Marie samen met de kijkertjes af naar Sinterklaas.

In december is het showmaand op Studio 100 TV. De ‘Ghost Rockers on tour show’ en de K3-afscheidsshow ’10.000 luchtballonnen’ zullen dan, naast vele andere shows, voor de nodige ontspanning zorgen.

Ontdek alles over Studio 100 TV op www.studio100tv.com


› Gepubliceerd vrijdag 31 augustus 2018 om 10:51 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook