Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Staf gooit Mathias voor de piranha's in Het Lichaam van Coppens

Zwemmen met piranha’s: een nachtmerrie voor velen, een doordeweekse dag voor de gebroeders Coppens. In de vierde aflevering gaan Staf en Mathias naar het vis- en reptielencomplex Aquatopia in Antwerpen om – volledig op eigen risico - te testen of piranha’s echt zo’n vleesetende monsters zijn zoals ze in de typische Hollywoodfilms worden afgebeeld.

“De dieren worden aangetrokken door geluid en kunnen bloed ruiken vanop gigantische afstanden”, zegt piranha-expert Thomas Van Puyembroeck. Om die stelling te testen laat Mathias bloed trekken en laat hij zich daarna zakken in een aquarium vol hongerige vissen. “Er is genoeg vlees voor iedereen”, lacht Staf. Maar vinden de dieren Mathias ook echt lekker of blijven ze liever ver uit zijn buurt?

Daarnaast wagen de broers zich aan iets wat ieder kind ooit al wel eens probeerde, maar nooit echt durfde uitvoeren: een looping maken met een schommel. De broers gaan letterlijk swingen om te zien of het hen lukt met een zelfgemaakte schommel, maar dat is niet zo evident en zeker niet met een volle maag ...

Van dodelijke piranha’s en schommels naar bloedworst is slechts een kleine stap in Het Lichaam van Coppens. Mathias en Staf lanceren dan ook de eenmalige rubriek ‘Koken met Coppens’. Op het menu: zwarte worst of beter gezegd, chemische zwarte worst. In een ander keukenexperiment tonen de broers aan dat iets te heet zout op de patatten een stevige ‘patat’ kan veroorzaken.

In de studio houden de jongens zich bezig met het creëren van zandpatronen met enkel en alleen hun stem en maken ze een vuurtornado met een papiermand, enkele watten en een beetje brandalcohol.

Aflevering 4 op donderdag 24 november 2016 om 20.35 bij VTM


› Gepubliceerd woensdag 23 november 2016 om 12:54 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook