Sterrennieuws
Interview | Brussel

› Hedendaagse Nabucco in Vorst Nationaal: interview met regisseur Frank Van Laecke

Eind december staat de opera Nabucco van Verdi op de planken in Vorst Nationaal. De wereldpremière is het begin van een Europese tour. Music Hall zal jaarlijks een bekende opera verwerken tot een driedimensionaal en interactief arenaspektakel. Het doel: opera vertalen naar vandaag en het op die manier toegankelijk maken voor een breed publiek. Sterrennieuws had een interview met Frank Van Laecke op de persvoorstelling.

Nabucco van Verdi is één van de bekendste en meest aangrijpende opera’s die ooit geschreven werd. Indrukwekkend en krachtig, met een driehonderd koppige cast die zonder enige moeite een volledige arena stillegt. Reden te meer voor Geert Allaert (producent) en Frank Van Laecke (regisseur) om er een toegankelijke bewerking van te maken waar het publiek zich bij betrokken voelt. Het thema: de Jodenvervolging tijdens WOII. Het wordt een verrassende en eigentijdse Nabucco, vernieuwend, maar vol respect voor de oorspronkelijke versie.

Nabucco toont de spannende confrontatie tussen enerzijds dictatuur, zelfverheerlijking en machtswellust en anderzijds respect voor familie, individu en de durf tot initiatief. Dit ingewikkelde web vol intriges maakt van Nabucco vooral een “menselijke” getuigenis waarin eenheid, betrokkenheid en universaliteit de bovenhand halen. De moraal in dit verhaal is dan ook brandend actueel, stof tot nadenken. Precies daarom werd gekozen voor een hedendaagse setting die in het gemoed van de bezoeker nazindert.

Nabucco krijgt een internationale dimensie. Na Brussel, staan Nederland, Frankrijk en de UK op het programma. En het blijft niet bij één opera. Nabucco is het begin van een operatrilogie. In 2012 ziet Carmen het licht en in 2013 wordt Aïda voorgesteld. Deze producties zullen eveneens de Europese tour opgaan.

Info en tickets

NABUCCO IN VORST NATIONAAL

Data
22 december 2011
om 20.00u tot 23.30u

23 december 2011
om 20.00u tot 23.30u

28 december 2011
om 20.00u tot 23.30u

Prijzen
Cat 1: 63 euro
Cat 2: 53 euro
Cat 3 : 49 euro
Cat 4 : 44 euro
Weekendtoeslag: 5 euro
Kinderen t.e.m. 12 jaar: 5 euro

Tickets via www.musichall.be of via 0900/69.500

INTERVIEW MET REGISSEUR FRANK VAN LAECKE

Sterrennieuws had een interview met regisseur Frank Van Laecke over Nabucco. Dit gesprek kan je naast dit artikel beluisteren!

FOTO'S

Sterrennieuws maakte een fotoreportage van de persvoorstelling. Deze kan u naast dit artikel bekijken!


› Gepubliceerd zondag 18 september 2011 om 19:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook