Sterrennieuws
Interview | Internationaal

› Amerikaanse rocker Gavin Degraw brengt nieuw album Sweeter uit

Op vrijdag 9 september kwam de Amerikaanse rocker Gavin Degraw een showcase geven in de Qube bij Q-music. Morgen, 19 september, brengt hij zijn nieuw album ‘Sweeter’ uit waarop ook de nieuwe single ‘Not over You’ staat. Sterrennieuws had een fijn gesprek na afloop van de showcase in Vilvoorde.

Kijken


In 2003 bracht Gavin DeGraw zijn debuutplaat ‘Chariot’ uit. Na twee jaar intensief touren en promoten, waren zowel het gelijknamige titelnummer ‘Chariot’ (2003) als single ‘I Don’t Want To Be’ (2003) regelrechte hits en kon de Amerikaanse singer-songwriter uitpakken met een platina award. Gavin’s single ‘I Don’t Want To Be’ is sinds 2003 te horen in de begingeneriek van de populaire 2BE-TV reeks ‘One Tree Hill’ en nog meer van muziek dook de voorbije jaren ook op in heel wat andere televisieprogramma’s. Zo zongen finalisten van minstens vijf internationale Idool-wedstrijden de hits van Gavin. Acht jaar later, hits als ‘In Love With A Girl’ (2008) en nog twee succesvolle albums later, is de muzikant klaar voor een nieuw album, met zijn eigen kenmerkende geluid, melodie, gitaar en emotie, maar dit keer voor het eerst in samenwerking met andere componisten.

Daarbij krijgt Gavin de hulp van Ryan Tedder, frontman van OneRepublic. Na een backstage ontmoeting doken de twee samen de studio in. Ryan was eerder verantwoordelijk voor wereldhits als ‘Bleeding Love’ van Leona Lewis, dus de verwachtingen waren hooggespannen. Het emotioneel geladen ‘Not Over You’ lost deze meer dan in met de perfecte samensmelting van Gavin’s pop/rock en de typische Tedder sound. Het nummer kan je naast dit artikel op Sterrennieuws beluisteren en bekijken.

Op zijn gloednieuwe album 'Sweeter' staan naast twee nummers met Ryan Tedder ook samenwerkingen met nog meer songwriters en producers, als Andrew Frampton (The Script, Natasha Bedingfield), Butch Walker (Weezer, Avril Lavigne), Eric Rosse (Sara Bareilles, Tori Amos), en Ron Aniello (Barenaked Ladies, Matt Nathanson). De zanger beschrijft als op speed dating gaan en, zegt zelf op deze manier eindelijk een plaat te hebben gemaakt die zijn ware geluid wist te vatten. 'Sweeter komt morgen uit op 19 september 2011.

Afgelopen zomer, minus korte onderbreking nadat hij slachtoffer werd van een brutale straatoverval, is Gavin DeGraw al druk in de weer geweest als main tour support van Maroon5 en Train doorheen de ganse VS en staat er in de week van release meerdere van de grote American TV shows op de agenda. Je kom hem al eerder aan het werk zien in België op Marktrock 2006, waar hij één van revelaties was door zijn stemgeluid, gitaar- en pianokunsten. Getalenteerd heet dat!

Gavin Degraw - Sweeter: tracklisting

1. Sweeter
2. Not Over You
3. Run Every Time
4. Soldier
5. Candy
6. You Know Where I’m At
7. Stealing
8. Radiation
9. Where You Are
10. Spell It Out

Fotoreportage

Foto’s van Gavin Degraw in de Qube van Q-music kan je bekijken in een Sterrennieuws-fotoreportage naast dit artikel.

Interview met Gavin Degraw

Sterrennieuws had een fijn gesprek met Gavin Degraw na afloop van de showcase. Dit interview kan je naast dit artikel beluisteren. Onze excuses voor het ronkende gsm-geluid tijdens het interview.


› Gepubliceerd zondag 18 september 2011 om 15:20 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook