Sterrennieuws
Kooptip | Vlaanderen

› Glee Seizoen 2: Deel 1 verkrijgbaar op dvd vanaf 28 september

Glee wordt met de dag populairder in Vlaanderen! De serie is dé favoriet bij tal van journalisten en krijgt ook steeds meer en meer volgers op Facebook, Twitter en andere sociale media. Meer dan terecht, want Glee wordt er alleen maar beter op, met geweldige verhaallijnen, schitterend acteerwerk en uiteraard: onweerstaanbare muziek en dans.

Kijken


Swingende nieuwe afleveringen

De nu al legendarische ‘Gleeks’ zijn terug met nieuwe afleveringen van de bruisende tv-hit Glee! De Glee-club krijgt wat tegenslagen te verwerken, maar desondanks zijn ze meer dan ooit klaar voor de strijd. Terwijl nieuwe romances opbloeien en oude relaties op de proef worden gesteld, gaat de groep een spannend nieuw jaar boordevol uitdagingen tegemoet. Spetterende gastrollen van o.a. Britney Spears en Gwyneth Paltrow, waanzinnige muziek en exlusieve swingende extra’s alleen op de dvd …. Het is weer Glee(k)-tijd!

Razend populair in de virtuele en de echte wereld

Glee heeft een enorme online community opgebouwd in Vlaanderen en Nederland, met meer dan 17.000 fans op alleen al de Vlaamse Facebookpagina! Maar Glee houdt zijn fans eveneens in de ban in het echte leven. Zo zijn de Glee Workshops, waarin je zelf ervaart hoe het voelt om in een Glee-club mee te spelen, in geen tijd uitverkocht. Daarnaast is Glee meer en meer van de partij als soundtrack (karaoke!) op parties. Ook in Londen waren veel fans uit de Lage Landen present om er de concerten van de volledige Glee-cast te bekijken.

Glee favoriet in de media

Zelden werd een serie met zoveel lof onthaald in onze pers. Humo geeft “Road to Sectionals” van het eerste seizoen een knappe drie sterren en wijst erop dat de makers van Glee ook het iconische Nip/Tuck schreven, een serie met geniaal scherpe dialogen: "Glee is geen gewone tv-serie, maar een heus fenomeen". Focus Knack is al even gul: "Het knapste aspect van Glee is hoe men erin slaagt de dunne grens tussen ironie en oprechtheid te bewandelen. (...) Wij kennen weinig reeksen die een musicale act met rolstoelen of met een dovenkoor zouden durven te brengen en daar ook mee wegkomen."

Glee gaat verder…

Het begon allemaal vrij onschuldig met een groep jongeren die, aangespoord door een ambitieuze leerkracht, het schoolkoortje (de glee-club) nieuw leven inblies. Zij die zich geroepen voelden, waren aanvankelijk degenen die weinig aangesproken werden: de losers en de nerds. Maar toen bleek dat zij onvermoede talenten bezaten, kwamen er al gauw nieuwe kandidaten om de troepen van de ‘New Directions’ te versterken. Niet alleen zijn er verschillende nieuwe gezichten te zien in seizoen twee. De vele nieuwe verhaalwendingen resulteren in nog veel meer mooie muziek, en inhoudelijk waagt Glee zich ook op glad ijs. Maker Ryan Murphy gaat geen thema uit de weg. Het gaat allemaal al lang over veel meer dan ‘zich verstoten voelen in de maatschappij’.

Britney Spears

Grote sterren staan in de rij in de hoop hun hits door de inmiddels beroemde Glee-club gecovered te krijgen. Madonna kreeg in het eerste seizoen al een complete Glee-makeover en nu is het de beurt aan Britney Spears. Naast een hele aflevering die aan haar en haar songs wordt gewijd, doet de superster ook haar intrede in de serie. Een memorabele aflevering ‘Britney/Brittany’ is het resultaat, een van de best bekeken afleveringen van het seizoen.

Gwyneth Paltrow

Ook Gwyneth Paltrow laat opnieuw horen dat ze goed bij stem is. Als de roddelende Holly Hollyday waagt ze zich zelfs in een strak blauw fitnesspakje, inclusief beenverwarmers en haarband. Dat ze kan zingen bewees ze tevens tijdens de uitreiking van de Grammy’s en de Oscars®. Het is de allereerste keer dat Gwyneth Paltrow een gastrol speelt in een serie. En je ziet haar meteen helemaal stralen in een onvergetelijke versie van ‘Fuck You’ van Cee Lo Green, die grappig genoeg in ‘Forget You’ werd herdoopt.

Nog meer sterren

Meatloaf daagt op in de aflevering die een hommage is aan de Rocky Horror Picture Show en de legendarische comedienne Carol Burnett maakt haar intrede als de moeder van Sue Sylvester. Ook acteur John Stamos (Full House) is van de partij.

Glee blijft prijsbeest

De prijzen blijven binnenstromen. In januari won Glee voor het tweede opeenvolgende jaar de Golden Globe in de categorie ‘Best Musical/Comedy’ en ook de awards voor de beste mannelijke en vrouwelijke bijrollen gingen naar Glee, meer bepaald naar Chris Colfer voor zijn rol als Kurt, terwijl Jane Lynch geprezen werd voor de manier waarop ze de bikkelharde cheerleader-coach Sue Sylvester neerzet. Neil Patrick Harris, die de bijdehante Barney speelt in How I Met Your Mother, won tevens een Emmy voor zijn gastrol in Glee.

Start je eigen Glee-club

Met de dvd-box kan je ontelbare keren van Glee genieten. Maar de box bevat nog veel meer exclusief moois: zo is er de Glee-jukebox, alleen op de DVD, waarmee je alle Gleeliedjes na elkaar kan afspelen. Richt gewoon thuis je eigen club op! Verder krijg je ook de kans om achter de schermen te kijken en hoor en zie je een song die nooit de serie gehaald heeft. Daarnaast leer je enkele van de meest intrigerende personages beter kennen: Brittany S. Pears & Sue Sylvester.


› Gepubliceerd maandag 5 september 2011 om 18:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook