Sterrennieuws
Kooptip | Vlaanderen

› DVD en Blu-ray van film Rio verkrijgbaar

Blu is een zeldzame papegaai die nooit geleerd heeft om te vliegen. Hij woont samen met zijn baasje Linda in het koude Minnesota, waar hij geniet van zijn comfortabele leventje. Als Linda en Blu erachter komen dat er een vrouwelijke soortgenoot van Blu bestaat, reizen ze naar het exotische Rio de Janeiro om haar te ontmoeten… Rio is een prachtige animatiefilm vol met swingende muziek en avontuur. Haal het feest in huis!

Kleurrijk topamusement

Rio is een schitterend geanimeerd spektakel zoals we dat gewend zijn van de makers van Ice Age. Met de tropische, Zuid-Amerikaanse locatie springen de kleuren echt van je scherm! Aan de Nederlandse en de Vlaamse stemmen werd de grootste zorg besteed, zodat ook de swingende soundtrack volledig tot zijn recht komt. Dit is een feelgoodfilm met heel knuffelbare figuren en een mooi verhaal. Heerlijke fun en lachen dus voor de kinderen, maar al evenzeer voor de volwassenen.

Regie van Carlos Saldanha


Regisseur Carlos Saldanha zette het eerste concept van Rio al in 1995 op papier, maar daarin liet hij een pinguïn aanspoelen op het strand van Rio de Janeiro. Het project verdween naar de achtergrond terwijl hij bezig was met de productie van Happy Feet en Surf's Up. Toen Rio terug uit de kast werd gehaald, ging de pinguïn overboord en kwam de papegaai in beeld. In 2006 werd de eerste plannen voor de productie gemaakt en in 2009 werden de acteurs benaderd.

Nederlandse stemmen

De rol van papegaai Blu is Jamai Loman, musicalster, zanger en Idols-winnaar op het lijf geschreven. Ook Kim-Lian van der Meij kan haar talent volledig tot z'n recht laten komen in haar personage Jewel, de pittige chick die zich niet laat opsluiten...
Actrice en presentatrice Tanja Jess gaf haar stem aan Linda en Charly Luske kunnen we aan het werk horen als Tulio.

Vlaamse stemmen met interviews op dvd

Primeur! Voor het eerst krijgen de Vlaamse stemmen ook hun zegje in de bonustracks op de dvd. Je kan ze zelf horen vertellen hoe zij het vonden om in de huid of vedertooi van de Rio-personages te kruipen.

Stef Aerts, bekroond voor z'n rol in Adem en bekend van onder andere De Rodenburgs en Witse. kunnen we horen als Blu terwijl we Nathalie Meskens , de Vlaamse Televisiepersoonlijkheid van 2010 (Tegen de Sterren Op, Kaat & Co, David) herkennen we als Jewel.

Bruno Vanden Broecke (Code 37, Wat Als, De Ronde, Loft, Matroesjka's) gaf z'n stem aan Rafael. Ook van de partij zijn zanger en muzikant Ronny Mosuse (Nico), zijn collega Pieter Embrechts (Nigel) en last but not least Bart Peeters als Pedro.

Rio en Angry Birds<+h4>
Rio heeft ook zijn plaatsje gekregen bij de waanzinnig populaire Angry Birds, de game-app die alle records breekt. Angry Birds Rio is beschikbaar voor alle iDevices en Android-apparaten. Ook voor de bekende gameconsoles is het spel recent uitgekomen. Bij aankoop van de Blu-ray of DVD krijg je toegang tot 15 nieuwe exclusieve bonus levels van Rio Angry Birds!› Gepubliceerd maandag 22 augustus 2011 om 19:44 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook