Sterrennieuws
Interview | Vlaanderen

› Interview met Sam Gooris over nieuw album: Ambiance In De Lage Landen

Een dikke twaalf jaar hebben we erop moeten wachten, maar nu is het eindelijk zover. Sam Gooris brengt deze maand een nieuw album uit. “Het is een echte ambianceplaat, wat dacht je!?”. Sterrennieuws had een gesprek met de sympathieke zanger!

Sam Gooris, ondertussen 38, is een heus fenomeen. In 1992 breekt de Vlaamse zanger door met het liedje ‘Marijke’, dat zeventien weken lang in de top 3 staat. De single gaat meer dan 25.000 keer over de toonbank en wordt bekroond met goud. Sindsdien is hij razend populair. “Dat weet ik maar al te goed. Ik geniet er elke dag met volle teugen van. Want zo nuchter ben ik wel. Vlaanderen is slechts een scheet groot en ik ben geen wereldster. Dus morgen kan het allemaal voorbij zijn, mooie liedjes duren immers niet lang. Toch houdt dat mij niet bezig. Ik doe mijn ding, maak enorm veel plezier en verdien er mijn boterham mee. Bovendien prijs ik mij gelukkig omdat ik mijn kinderen later honderduit kan vertellen over al die fantastische momenten van mijn muziekcarrière.”

Sammeke is Sammeke

Je wordt in Vlaanderen al jarenlang op handen gedragen. Wat is het geheim van jouw fenomenale succes?
“Ik zou het begot niet weten. Sammeke is en blijft Sammeke, en dat appreciëren de mensen. Voor mij is iedereen gelijk voor de wet. Als we naar het toilet gaan, moeten we zelf onze poep afvegen, zo simpel is dat. Eerlijk duurt het langst. Wanneer ik ’s morgens mijn tanden sta te poetsen voor de spiegel, kan ik mezelf in de ogen kijken. En da’s ontzettend belangrijk."

Alles erop en eraan

Na meer dan twaalf jaar verschijnt in juni 2011 de nieuwe plaat van Sam Gooris, ‘Ambiance In De Lage Landen’. Was de man van Kelly Pfaff het beu om zijn golden oldies steeds opnieuw te moeten brengen?
“Neen, helemaal niet. Al moet ik ze honderdduizend keer zingen. ‘Marijke’, ‘Basketsloefkes’ en ‘Laat Het Gras Maar Groeien’ zijn onsterfelijke hits geworden. Het publiek wil die nummers nu eenmaal horen. Maar ik had terug zin in nieuw werk. Mijn laatste album ‘Op Z’n Sloefkes’ dateert al van 1998. Een jaar later ben ik getrouwd. Kelly heeft enkel de release van de single ‘Een Sms’je Doet Geen Zeer’ mogen meemaken. Nu laat ik haar ook genieten van een full cd met alles erop en eraan!”

Knallende meezingers

“De nieuwe plaat wordt mijn grootste ambiancealbum ooit, zeker weten! Samen met mijn entourage en producer Lex De Groot heb ik twaalf knallende meezingers uitgekozen. Zes hits van Vlaamse, zes hits van Nederlandse topartiesten. Stuk voor stuk klassiekers die we in een fonkelnieuw jasje hebben gestoken. Onder meer Rocco Granata, De Kreuners, Rob de Nijs en Guus Meeuwis passeren de revue. Allemaal collega’s naar wie ik opkijk omdat ze in het verleden iets bewezen hebben.”

Dikke ambiance

In april stond Sam Gooris op het podium van het prestigieuze Schlagerfestival in de Ethias Arena, de grootste overdekte evenementenhal van de Benelux. De 60.000 toeschouwers in Hasselt kregen alvast een voorproefje van de nieuwe cd.

“Ik heb daar in primeur mijn versie van ‘Hopeloos’ van Will Tura gezongen. Het publiek hing van de eerste tot de laatste noot aan mijn lippen. Iedereen was laaiend enthousiast, het was één gigantisch feest. Ik amuseer me rot in dit wereldje. Elk weekend ben ik op de baan om op te treden, zo’n 120 tot 150 keer per jaar. En overal waar hij komt, zorgt de Gooris voor dikke ambiance!”


› Gepubliceerd vrijdag 10 juni 2011 om 09:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook