Sterrennieuws
Kooptip | Vlaanderen

› Kooptip: Wim Soutaer - Dichterbij

Na het schitterende album van Born Crain is het nu tijd voor nog zo'n prachtalbum van ARS Entertainment/Universal Music: ´Dichterbij´ van Wim Soutaer. Wij hebben de 15 tracks bevattende schijf alvast voorbeluisterd.

Singles als ´Heel de zomer lang´, ´1000 manieren´, ´Slaap je hier vannacht´, ´Ze kent me´ en ´De wereld draait door´ bewezen reeds dat Wim in dezelfde leuke muziekstijl verdergaat dan waar hij in zijn eerste twee albums ´Een nieuw begin´ en ´Twee´ voor koos. Titeltrack ´Dichterbij´ kan perfect gebruikt worden als openingsdans voor een trouwfeest. Het romantische nummer brengt je meteen in de juiste sfeer.

´Misschien´ is een nummer waarin Wim heel wat muizenissen naar boven haalt. De mooiste zin uit dat nummer is misschien wel ´Hoe onzeker ook het leven is, er is één ding dat zeker is: dat ik je mis". Met ´Heel de zomer lang´ bewees de zanger reeds hoe goed hij covers naar zijn hand kan zetten. Ook het nummer ´Arme ziel´, ooit nog gezongen door Rob De Nijs, is daar een mooi bewijs van.

Een ´kleurrijk´ nummer is misschien wel ´Regenboog´, een leuk up-tempo-nummer waarin Soutaer beschrijft hoe hard hij zijn geliefde nodig heeft. Ook ´Hier is mijn hart´ kreeg dezelfde leuke melodie mee en gaat uiteraard ook over de liefde. Het nummer is niet te verwarren met het gelijknamige nummer van Jimmy Frey, maar is wel degelijk van de hand van Wim Soutaer. De melodie van ´Ik kom naar je toe´ komt vele mensen allicht bekend voor. Als u wilt weten van waar, dan moet u de cd uiteraard zelf maar aanschaffen.

Na de vrolijke nummers wordt het weer stilaan tijd voor iets rustigere nummers, zoals ´Wie ik ben´, ´In de morgen´ en ´Jij en ik´. Tot slot staat ook de lange versie van ´Heel de zomer lang´ (samen met Willy Sommers) op het album.

´Dichterbij´ van Wim Soutaer is uit bij ARS Entertainment/Universal Music en mag volgens ons zeker niet ontbreken in uw cd-rek. Ook de het mooie hoesboekje is zeker het bekijken waard.


› Gepubliceerd donderdag 25 september 2008 om 13:20 uur door Tom Bergs
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook