Sterrennieuws
Kooptip | Vlaanderen

› Kooptip: Born Crain - The pleasure of your company

Hij was al klaar van eind juni, maar enkele weken geleden mocht Born Crain zijn nieuwste album ´The pleasure of your company´ op het publiek loslaten. Het is opnieuw een plaat geworden om van te smullen. Reden genoeg dus om hem bij Sterrennieuws als kooptip te zetten.

´4 letter word´ en ´Tonight´ hoeven niet veel introductie meer. Beide singles bewezen aan hun airplay dat het regelrechte hits zijn. Born Crain blijft natuurlijk een man met voorliefde voor de piano. Ook bij het gevoelige ´Falling from heaven´ is het opnieuw de piano die het nummer mag inleiden. Of wacht dacht u van ´Let's ride the carousel´? Zowel in het voorstuk als in het lied zelf heb je inderdaad het gevoel op een kermisattractie te zitten. Een nummer dat je zowaar vrolijk maakt. Met ´Money in my pocket´ neemt Born ons mee op reis en als het aan hem ligt mag dat zelfs naar de maan zijn.

Kon u vroeger ook al niet blijven stilzitten op het nummer ´Footloose´? Vergeet dat nummer nu en maak kennis met ´Won't somebody help me´ van muzikale duizendpoot Born Crain. Het nummer is een combinatie tussen goede rock en stevige swing en haalt je gegarandeerd van je stoel. ´Mrs Wrong´ beschrijft dan weer hoe hard je iemand mist als die persoon er plots niet meer is. ´For one more day´ lijkt eerst een rustig nummer te worden, maar na een goede minuut krijgt ook dat nummer al heel wat meer flair.

Na het rustige ´Bye Mr. Jones´ is het opnieuw tijd voor een beweeglijker nummer. ´It's all atittude´, het is niet alleen de titel van track 10, maar het is tevens een beschrijving voor hoe Born er steeds weer in slaagt van die prachtige nummers uit te brengen. Ook ´Told you so´ en ´I won't be there´ zijn nummers in dezelfde vrolijke Born Crain-stijl.

´The pleasure of your company´ werd uitgebracht door ARS Entertainemnt/Universal Music en is verkirjgbaar in de betere platenzaak. Meer info over Born Crain vindt u op zijn website http://www.borncrain.be/.


› Gepubliceerd dinsdag 23 september 2008 om 11:47 uur door Tom Bergs
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook