Sterrennieuws
Interview | Vlaanderen / Nederland

› Eerste album Grote Liefde van Jeroen van der Boom uitgereikt door Sterrennieuws hoofdredacteur

Op zaterdag 9 april had Sterrennieuws een boeiend gesprek met Jeroen van der Boom over zijn nieuwste album 'Grote Liefde'. Het was voor Sterrennieuws de ideale gelegenheid om de vrolijke Nederlander het eerste exemplaar van zijn nieuwe album te overhandigen. Met de nieuwe single 'Los Van De Grond' én een nieuw album 'Grote Liefde', dendert de trein die Jeroen van der Boom heet, voort. "Ik heb de allerleukste baan die er bestaat. Optreden en je muziek met zoveel mensen delen is het mooiste wat er is. Dit is puur genieten," vertelt Jeroen van der Boom.

Niemand kon de afgelopen vier jaar om Jeroen van der Boom heen. Hoewel hij altijd al bekend heeft gestaan als groot talent en zijn hand niet omdraaide voor New Jazz album, presentatieklussen, imitaties of optredens als allround entertainer, vielen met het verschijnen van zijn hit 'Jij Bent Zo' in 2007 alle puzzelstukjes op de juiste plaats. De megahit verbleef wekenlang op de eerste plek in de hitlijsten en stond nog in de hoogste regionen toen de volgende single 'Eén Wereld' de top bereikte. Hits als 'Betekenis' en 'Het is Over' volgden hun voorgangers de bovenste regionen van de hitlijsten in en ook het met een platina status bekroonde album 'Jij Bent Zo' zette Jeroen zichzelf op de kaart als veelzijdig talent.

Van der Boom speelde binnen een jaar twee maal een bomvolle Heineken Music Hall volledig plat, mocht viermaal openen voor Lionel Richie in het Gelredome en juist op het moment dat hij begon te denken aan nieuw materiaal, klopten eind 2008 de Toppers bij hem aan: Of hij Gerard Joling wilde vervangen. "Waardoor 2009 ongepland een enorm druk jaar werd", aldus Jeroen. "Want naast mijn eigen optredens en plannen voor een nieuw album, kwam het hele circus van het Songfestival er tussendoor. De single Shine, de trip naar Moskou, alle promotie, de Toppers shows in de Amsterdam ArenA... Maar het was een te grote uitdaging om het niet te doen."

Direct na het Toppers avontuur, sloot Van der Boom zich op in de studio om te werken aan nieuw materiaal. En alsof 2009 nog niet druk genoeg was, werd het album 'Verder' al in de nazomer van 2009 gepresenteerd in een uitverkocht Paradiso. Hits als 'Dat Weet Je' en 'Weer Geloven' knalden als bijna vanzelfsprekend de hitlijsten in en Jeroen werd één van de meest geboekte artiesten van 2009.

Maar wie denkt dat Jeroen het na drie jaar keihard werken iets rustiger aan wil doen komt bedrogen uit. "Stil zitten is niets voor mij. Juist door het harde werken ben ik enorm scherp. Begin 2010 heb ik alles eens op een rijtje gezet. Wat wil en kan ik nog meer?" Voor UNICEF en de Nationale Postcode Loterij vertrok Jeroen samen met zijn vriendin Dany eind mei naar Sierra Leone, het armste land ter wereld, waar hij in afgelegen gebieden scholen en medische posten heeft bezocht. "Dat was zo ontzettend indrukwekkend, niet in woorden uit te drukken. Dankzij het project van UNICEF en de Nationale Postcode Loterij hebben kinderen weer toegang gekregen tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen." Na zijn reis werden er twee speciale concerten georganiseerd op het Java eiland in Amsterdam, tijdens SAIL 2010. Tijdens deze concerten besteedde Jeroen door middel van foto's en filmpjes aandacht aan het project in Sierra Leone.

Daarnaast waren er in 2010 weer drie Toppers-concerten in de Amsterdam ArenA en werd Van der Boom gevraagd voor het razendpopulaire TROS-programma De Beste Zanger Van Nederland. Samen met collega's als René Froger en Jan Dulles van de 3J's reisde hij af naar Ibiza waar de afleveringen werden opgenomen. Hier ontstond ook het idee om meer op televisie te gaan doen. En dus was Jeroen te zien als coach in het eerste seizoen van de kijkcijferhit The Voice Of Holland en is hij vanaf maart te zien als presentator van de populaire spelshow Lotto Weekend Miljonairs.

Na de eerste hitsingle van het nieuwe album, 'Werd De Tijd Maar Teruggedraaid', is er nu de nieuwe single 'Los Van De Grond', een duet met The Voice Of Holland-finaliste Leonie Meijer. Ondertussen wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe album. Samen met Han Kooreneef besteedt Jeroen ieder vrij uurtje in de studio. "Han haalt het beste in mij naar boven. We zijn in de loop der jaren goede vrienden geworden en weten precies wat we aan elkaar hebben. De liedjes zijn bijna af en ik kan niet anders zeggen dan dat al mijn verwachtingen worden overtroffen."

Het nieuwe album 'Grote Liefde' ligt vanaf nu in de winkels. Het is een absolute AANRADER om aan te schaffen!

Sterrennieuws-interview met Jeroen van der Boom

Sterrennieuws had een uitgebreid gesprek met Jeroen van der Boom over zijn nieuwste plaat 'Grote Liefde'. Dit kan je naast dit artikel beluisteren!

Overhandiging eerste exemplaar Grote Liefde door hoofdredacteur Sterrennieuws

Hoofdredacteur Robrecht Van Goolen van Sterrennieuws mocht op zaterdag 9 april het eerste exemplaar van 'Grote Liefde' overhandigen aan Jeroen van der Boom. De topentertainer was blij met de 14 prachtige melodieuze pareltjes die op zijn nieuwste album staan. Bekijk de foto's in een Sterrennieuws-fotoreportage naast dit artikel!

Jeroen van der Boom - Grote Liefde: tracklisting

01. Grote Liefde
02. Dat Het Nooit Meer Ophoudt
03. Werd De Tijd Maar Teruggedraaid
04. Niet Bang Meer
05. Leen Mijn Ogen
06. Los Van De Grond
07. Niets Te Zoeken
08. Luchtkasteel
09. Seizoenen
10. Dansen Door De Regen
11. Meer Dan Een Woord
12. Hou Van Mij
13. Half Zonder Jou
14. Grote Liefde (REPRISE)


› Gepubliceerd zaterdag 16 april 2011 om 14:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook