Sterrennieuws
Kooptip | Vlaanderen

› Nieuwe cd van Yevgueni in de winkel

De vierde cd van Yevgueni, 'Welkenraedt', ligt nu in de winkels. Het album is een herbevestiging van hoe goed deze band is. Ook op dit album blijft de groep muzikanten openbloeien met stuk voor stuk heerlijke Yevgueni-songs.

Kijken


Met het nummer 'Was er maar iemand' lichtte de band al een tipje van de sluier over dit nieuwe album. Dat liedje deed ons vermoeden dat 'Welkenraedt' misschien wel eens het beste Yevgueni-album ooit zou kunnen worden en na een eerste luisterbeurt kunnen we dit alleen bevestigen. De songs blijven goed plakken en de speelse teksten van Klaas Delrue toverden meteen een glimlach op ons gezicht. De liedjes hebben elk hun eigen karakter en variëren van rustige luisterliedjes als 'Sneeuwman' tot de meer stevige poprock van 'Lege Handen'. Het album kent zijn einde met het vierde Robbie-liedje, 'Robbie en de aftocht'. Geen enkel liedje op het album is het overslaan waard.

De cd werd geproducet door Stef Kamil Carlens, bekend als frontman van Zita Swoon en van zijn verleden bij dEUS. Carlens en Yevgueni werkten in het verleden al samen. Yevgueni bracht in 2010 de titelsong van het vorige album, 'We Zijn Hier Nu Toch', uit in een herwerkte versie ingezongen door Delrue en Carlens.

Sarah Bettens leende haar stem voor het eerste liedje op het album, 'Propere Ruiten'. Ook de single 'Zalige Zot' is te vinden op het nieuwe album. Het liedje is een Nederlandstalige cover van het liedje 'Beautiful Freak' van Eels en werd mee ingezongen door Jan De Wilde.

Er zijn nog steeds tickets verkrijgbaar voor de grote albumvoorstelling op 24 maart in de Ancienne Belgique in Brussel. Met een album zo sterk als 'Welkenraedt' belooft het een prachtige avond te worden.


› Gepubliceerd dinsdag 1 maart 2011 om 16:36 uur door
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook