Sterrennieuws
Kooptip | Vlaanderen / Nederland

› De Jeugd Van Tegenwoordig: De Lachende Derde

Of de heren Willie Wartaal, Faberyayo en Vjeze Fur elkaar nou ontmoet hebben bij Idols, Popstars, op een bankje bij het Waterlooplein in Amsterdam of in de bus naar Noord, doet niet meer ter zake. De drie heren vormen samen met Bas Bron een heilige Viereenheid die zichzelf inmiddels boven alle twijfel heeft verheven. Gissen is overbodig, De Jeugd Van Tegenwoordig is een unieke groep die elke keer weer verast.

Na twee zeer succesvolle albums, Parels Voor De Zwijnen en De Machine, heeft het kwartet inmiddels de laatste hand gelegd aan het derde album 'De Lachende Derde'.

De Lachende Derde is een logisch vervolg op De Machine, muzikaal nog verder geperfectioneerd door Bas Bron en thematisch een stuk volwassener dan de voorgangers. Maar wees niet bang, natuurlijk is de Jeugd nog steeds een etterende puist op het hoofd van de Nederlandse muziekwereld en niet voor één gat te vangen. Van lyrische refreinen tot zeikerige raps en een stevig potje real-talk, alles komt voorbij op De Lachende Derde.

Deze derde langspeler zorgt er in ieder geval voor dat grootse gebaren worden omgezet in epische vormen. Maar wat verwacht je anders? Het is verdomme wel De Jeugd Van Tegenwoordig!

De Lachende Derde is op 26 november in de betere platenzaken te koop.

De Jeugd Van Tegenwoordig - De Lachende Derde: tracklisting

01. Zo volwassen, zo beleefd
02. Sexy beesten
03. Sterrenstop (album)
04. Elektrotechnique
05. Vijf sterren abbo
06. Hengel at a bitch
07. Huilend naar de club
08. Zilt
09. Get Spanish
10. Party: 15
11. Aldiedingen
12. De broer van Edwin
13. Pappa is thuis
14. Stay Black
15. Tante Lien


› Gepubliceerd zondag 21 november 2010 om 15:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook