Sterrennieuws
Kooptip | Vlaanderen

› Kooptip: Brahim - Evolution

Sinds 08/08/08 ligt het langverwachte tweede album van Brahim eindelijk in de winkels. De zanger heeft lang gezocht naar een eigen stijl, maar met "Evolution" heeft hij die zeker gevonden.

Na de intro krijgen we singles "So into you" en "What I like about you" voorgeschoteld. Net zoals de andere songs, is ook titeltrack "Evolution" het beluisteren zeker waard. Een leuke popsong gecombineerd met een Brahim-tintje zoals we dat van hem gewoon zijn. Nog zo'n leuke song is "Sweet charity case", een nummer om zowaar bij weg te dromen. Single "Dance all night" wordt tegenwoordig grijsgedraaid op de radio's. De eerste woorden van het nummer zijn "I feel like dancing" en dat is dan ook meteen waar je zin in krijgt als je het nummer hoort spelen. "No matter what" is dan weer een schitterende combinatie van een traag en toch up-tempo-nummer.

Mag het voor u ook wat exotischer zijn? Geen probleem, want met "Do like you" voel je je meteen op een of ander tropisch strand. Nummers met de nodige beats mogen zeker ook niet ontbreken op de nieuwe cd van Brahim. "Take you" home is daar het perfecte voorbeeld van. Net als iedereen is ook Brahim een mens van vlees en bloed met de nodige gevoelens. In "Wish I had a girlfriend" legt de zanger deze gevoelens blioot voor het grote publiek. Andere nummer op de cd zijn "Never", "Won't you stay", "Thank you" en "My last goodbye".

De nieuwe stijl van Brahim heeft bij momenten iets weg van het beste uit de jaren '80, en laat dat zeker een compliment zijn. Wij kunnen u enkel aanraden "Evolution" in huis te halen, want de Torhoutse zanger is in die paar jaar tijd letterlijk geëvolueerd ´from a boy into a man´.


› Gepubliceerd vrijdag 22 augustus 2008 om 15:39 uur door Tom Bergs
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook