Sterrennieuws
Kooptip | Vlaanderen

› De allereerste Dobus-CD is uit

Goed nieuws voor de allerkleinsten, want vanaf 18 oktober ligt de allereerste CD van de populaire clown Dobus in de winkels. De CD bevat 12 vrolijke nummers die allemaal worden gezongen door Dobus (Patrick Onzia). Het liedje ‘Dubbele dikke duim’ is de eerste downloadbare single die nu al te downloaden is.

Dobus-CD: tracklisting

1. Dobus
2. Dubbele dikke duim
3. Met de trein
4. Heb je die snoet gezien
5. Bang in het donker
6. Supermarkt
7. Dobus, Mina en Sollie
8. Gelukkige verjaardag
9. Dolle Dobus
10. Feestjes & gezelligheid
11. Het fluitlied
12. Mijn naam is Dobus

Wie zijn Dobus en zijn vrienden?

Dobus is een gekke clown. Samen met zijn twee vrienden Sollie en Mina haalt hij dolle fratsen uit. Maar wanneer de circusdirecteur iets vraagt, proberen ze er steeds het beste van te maken! De directeur wil immers graag indruk maken op jufrouw Putunia. Als dat maar goed afloopt!

Dobus is de vrolijke, enthousiaste clown die steeds in alles het voortouw neemt. Hij is de grappenmaker. Hij is erg overtuigd van zijn eigen kunnen en kennis, maar weet het net zo min als de anderen. Dobus is de clown met de rode ronde neus.
Mina is de jongste van de bende en de enige vrouwelijke clown, maar ze staat stevig haar mannetje. Zij is de meest voorzichtige clown en is een beetje de moederfiguur. Mina is de clown met de blauwe driehoekige neus.
Sollie is helemaal niet zo hyperactief als Dobus of Mina. Hij is eerder een rustige clown, een dromer en een genieter. Hij houdt ook van eten en is erg vergeetachtig. Sollie is de clown met de gele vierkante neus.

De circusdirecteur De circusdirecteur is de Grote Baas. Met hoofdletters. Hij is stiekem een beetje verliefd op juffrouw Petunia en probeert steeds zijn best te doen om haar te verrassen. En daarvoor heeft hij de clowns nodig.
Juffrouw Petunia is een deftige dame steeds druk bezig met niets te doen. Ze vindt de directeur en zijn hopeloze liefdesaanzoeken maar niets. Ze sympathiseert met de clowns en wijst de directeur elke keer opnieuw af.

Dobus is elke weekdag om 15u45 te zien op Ketnet, om 18u25 op Ketnet+ en op zaterdag en zondag om 08u40 op Ketnet+!

Dobus LIVE

Op 27 en 28 november is Dobus live te zien in het Sportpaleis tijdens de Grote Sinterklaasshow!

Op 1 november komt Dobus van 14u – 17u signeren op de Studio 100 stand op de Boekenbeurs in Antwerp Expo.


› Gepubliceerd zaterdag 23 oktober 2010 om 14:53 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook