Sterrennieuws
Kooptip | Vlaanderen

› Wickie De Viking nu op DVD

De allereerste live-action film van de beroemde held ‘Wicky de Viking’ was meteen een overweldigend succes. Vanaf nu kan je het Wickie avontuur herbeleven op DVD.

De film ging in september 2009 in première in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. ‘Wickie und die Starken Manner’ mocht maar liefst 5 miljoen kijkers ontvangen en werd daarmee de meest bezochte film van 2009. De overname van het Duitse EM.Entertainment door Studio 100 vorig jaar maakte van Wickie de Viking meteen ook een Studio 100-figuur. De internationale succesfilm ging dit jaar in première in de Vlaamse en Nederlandse cinemazalen. De film werd ook in de Lage Landen een enorm succes. De populaire kinderheld lokte meer dan 200 000 bezoekers naar de cinemazalen.

Synopsis

Wickie is een zeer slimme en vriendelijke Vikingjongen met roodblond haar. Hij woont met zijn moeder Ylva en zijn vader Halvar in het Noorse Vikingdorp Flake, waar Halvar bekend staat als de koppigste Vikingleider aller tijden. Op een dag wordt het dorp overvallen door een bende piraten. De genadeloze overvallers, onder leiding van Vreselijke Sven, plunderen het dorp en beroven de dorpsbewoners van hun dierbaarste bezit: hun kinderen! Alleen Wickie weet te ontsnappen... Wickies vader Halvar en de andere Vikings uit Flake willen de kinderen redden en hijsen meteen de zeilen. Gelukkig weet Wickie net op tijd stiekem de boot in te klimmen… Ze varen de piraten achterna in een wervelend avontuur!

Beluister zeker ook de Nederlandse versie met onder andere de stemmen van Ralf Mackenbach en Frans Bauer!


› Gepubliceerd zondag 17 oktober 2010 om 15:03 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook