Sterrennieuws
Interview | Vlaanderen

› Interview met Arne Vanhaecke over nieuwe single Dronken Romantiek

Zopas stelde Arne Vanhaecke zijn nieuwste single Dronken Romantiek voor. De vtmKzoom-presentator kiest hiermee resoluut voor het Nederlandstalige genre. In een interview met Sterrennieuws vertelt hij over het album dat hij gaat opnemen.

Arne Vanhaecke trok enkele jaren geleden van Brugge richting Gent om er Communicatiewetenschappen te studeren aan de Universiteit Gent. In Gent werd hij voor het eerst opgemerkt bij de jongerenradio Urgent.fm. Al vlug liet ook Radio Donna haar oog vallen op zijn muzikaal talent en was Arne elke vrijdagochtend te horen in zijn eigen rubriek “Het Speedlied”, waar hij in 30 minuten tijd een lied maakte over de actualiteit.

In 2008 won hij de Radio 2-wedstrijd “Schrijf er maar één”. Zijn lied “Luisje” werd als winnaar gekozen uit meer dan 450 inzendingen, en was een veelgedraaide song op de radio.
In het voorjaar van 2009 nam Arne deel aan het vierde en laatste seizoen van het één-programma “Zo is er maar één”. Hiermee toonde Arne zich voor het eerst aan kijkend Vlaanderen.

Dit jaar werd in maart bekend gemaakt dat Arne het gezicht zou worden van de tv-zender vtmKzoom. Daar praat hij programma’s aan elkaar en neemt hij de presentatie van ondermeer het magazine “Woow!” op zich.

In tussentijd zat Arne alles behalve stil als singer-songwriter en werkte hij stap voor stap aan een eigen sound, een eigen plaat, een eigen ‘Arne’. Als jonge twintiger ging hij op zoek naar muzikanten, stuk voor stuk talenten die hij meeneemt op zijn muzikale weg. Vandaag stelde Arne zijn eerste single ‘Dronken Romantiek’ voor die hij zelf omschrijft als een parabel over een student die iets teveel gezopen heeft in het mooie Gent en toch “in de mood” is voor liefde (en wat er dan allemaal verkeerd kan lopen).

Sterrennieuws had een interview met Arne Vanhaecke. Dit kan u beluisteren naast dit artikel!


› Gepubliceerd donderdag 7 oktober 2010 om 15:51 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook