Sterrennieuws
Kooptip | Vlaanderen

› Kooptip: Wim Soutaer - Heel de zomer lang

Bij de meeste singles duurt het een tijdje vooraleer we ze als kooptip aan u voorstellen. Vandaag stellen we u graag een prachtige nog uit te komen single voor: "Heel de zomer lang" van Wim Soutaer.

Eén van de opvallendste radiodeuntjes dezer dagen is ongetwijfeld ??All Summer Long? van Kid Rock. Dit nummer sprak Wim Soutaer zo aan dat hij er een eigen Vlaamse versie van brouwde, samen met Lex De Groot. Het resultaat werd ??Heel De Zomer Lang? gedoopt en leverde een PRIMEUR in de Vlaamse popgeschiedenis op: voor het eerst wordt een Vlaamse klassieker gesampled in een popsong!

In ??Heel De Zomer Lang? blikt Wim Soutaer terug op de zomer van 1989, het jaar van onder meer de superhit ??Als Een Leeuw In Een Kooi? van Willy Sommers. En het blijft niet enkel bij een tekstvermelding, op verrassende wijze wordt de originele sample mee in het nummer verwerkt. In de speciale versie op de single zingt Willy Sommers aan het einde zelfs even mee!

Nog meer goed nieuws voor de fans van onze goedlachse Wim: het idee achter de hele single leverde hem een Supertip op in TIEN OM TE ZIEN (opname van maandag 11 augustus a.s. / uitzending 13 augustus), wat betekent dat hij ook op 20 augustus in de uitzending zal mogen aantreden. Allen op post dus voor ??Heel De Zomer Lang?, zonder twijfel de verrassendste single van zomer 2008 (en 1989)!


› Gepubliceerd woensdag 6 augustus 2008 om 19:26 uur door Tom Bergs
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook