Sterrennieuws
Kooptip | Vlaanderen

› Andes stelt titelloos debuutalbum voor

Gisterenavond werd in Waterloo het debuutalbum van Andes voorgesteld. We kennen Andes van de hit 'Vergeef me' en van hun recent gelanceerde single 'Eén dag meer/One more day'. De heren kregen bezoek van James Walsh van Starsailor.

Andes heeft sinds midden augustus 2009 getekend bij Universal Music Belgium. Voor de platenfirma werd Andes onmiddellijk dé lokale prioriteit. Het resultaat van deze handtekening is nu de lancering van een prachtig popalbum waarmee de heren van Andes zich perfect kunnen meten met andere grote Belgische artiesten als Clouseau en Joost Zwegers (Novastar).

Andes bestaat uit 5 sympathieke kerels uit het Leuvense. Tomas Van Uffelen is de frontman, zanger en gitarist van dienst. Hij wordt op de gitaar ondersteund door Björn Nuyens en Roel Gysemans. Yves Vermunicht vinden we aan de drums en Tony Danckaerts aan de keyboard.

Tijdens de voorbije lente kreeg Andes de kans om samen met James Walsh van Starsailor songs te schrijven. Het resultaat van deze ongelooflijke ervaring voor zanger Tomas Van Uffelen werd 'Eén dag meer/One more day'. James Walsh kwam gisteren speciaal voor de albumrelease naar België.

Een albumrelease kan niet plaatsvinden zonder dat de groep het podium opkroop. We kregen gisteren alleen maar sterke nummers uit het album te horen. De set werd geopend met 'Dit is anders', het nummer waarvoor Andes onmiddellijk de studio indook na hun deelname aan het Eén-programma 'Zo is er maar één'. Andes was toen al de ontdekking van het jaar. Sinds die deelname heeft de band een ongelooflijk parcours afgelegd.
Dan was het de beurt aan hun nieuwste single 'Eén dag meer/One more day'. Ook andere favorieten uit het album 'Pleinvrees', 'Overboord' en 'Meer' werden gebracht. Afgesloten werd met 'Vergeef me' en als bisnummer 'Een dag meer/One more day'.

Het album van Andes ligt vanaf vandaag in de winkels en is verkrijgbaar op iTunes.

Foto's van de albumvoorstelling van Andes kan je zeer binnenkort in een Sterrennieuws-fotoreportage bekijken!

Tracklisting album Andes

01. Zo Verloren
02. Sinds je weg bent
03. Annelien
04. Een dag meer/One more day
05. Pleinvrees
06. Vergeef me
07. Eenvoudig
08. Overboord
09. Meer
10. Eerste dag van 't jaar
11. Dit is anders
12. Alles voor niets
13. Elektriciteit


› Gepubliceerd vrijdag 4 juni 2010 om 09:09 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook