Sterrennieuws
Kooptip | Vlaanderen

› Derek met eerste Nederlandstalig album

2010 wordt een jubileumjaar voor Derek. De zanger zingt, speelt en schrijft dan 21 jaar. De man wordt 50. Reden tot feest, met een Nederlandstalige cd: “Lila Cortina”. Derek kreeg eind jaren ’80 naam en faam als zanger-gitarist songwriter van de vroegere rockband Derek & The Dirt. Samen met pianist Yves Meersschaert vormde hij in 1995 het duo Derek&Vis. Sedert 2001 treedt hij op met verschillende muzikanten uit de crème van het Vlaamse muzieklandschap. Onder de naam Derek, tout court.

Derek is een fenomeen dat je live moet meemaken. Hij rockt, hij swingt, fascineert, verbaast, charmeert, ontroert. Zijn muzikale coloratuur is uniek, zijn repertoire veelzijdig en gevarieerd. Een ervaring die bijblijft, een trip die je opnieuw wil beleven.”

Na 16 Engelstalige en 2 Franstalige cd’s brengt hij een primeur uit met een eigen ‘Best of’ van diezelfde songs in het Nederlands. Het zijn niet alleen vertalingen of hertalingen naar zijn moedertaal, ze zitten bovendien in een nieuw kleedje. Derek valt niet binnen de grenzen van één stijl of taal te vangen. Hij blijft de strijder voor authenticiteit, die de eigen signatuur niet wil verloochenen. Hij gaat voor intensiteit op alle fronten.


› Gepubliceerd zaterdag 1 mei 2010 om 15:09 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook