Sterrennieuws
Kooptip | Internationaal

› Cypres Hill komt met nieuw album 'Rise Up'

"Rise Up", het achtste studio album van Cypress Hill, is zopas verschenen. Hierop werkt de legendarische Californische hiphopformatie samen met Tom Morello, de gitarist van het al even legendariche Rage Against The Machine.

Cypress Hill wil niet blijven teren op haar hits uit de jaren '90 en nieuwe muzikale horizonten verkennen. "Als we willen, spelen we tot het eind van onze dagen Insane In The Brain en Rockstar, daar zal altijd wel een publiek voor zijn. Maar natuurlijk willen we dat er naar een nieuw album van ons uitgekeken wordt. We willen blijven meetellen", aldus rapper Sen Dog. Het was trouwens Morello zelf die de groep benaderde. "Hij vroeg ons waar we mee bezig waren en toen hij hoorde dat we aan een nieuw album werkten, bood hij ons meteen enkele nummers aan", aldus nog Sen Dog.

Rise Up is het eerste album met nieuw materiaal van de hiphop groep in zes jaar tijd. Op het nieuwe album zijn nog verschillende gastartiesten te horen, waaronder Everlast, Pitbull, Marc Anthony, Daron Malakian (System of a Down), Mike Shinoda (Linkin Park) en The Alchemist.

Het album is het eerste dat uitkomt op EMI's nieuw leven ingeblazen Priority Records label, waarvan Snoop Dogg 'creative chairman' is.


› Gepubliceerd zondag 25 april 2010 om 12:51 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook