Sterrennieuws
Kooptip | Internationaal

› Howie & Linn – ‘Howie & Linn’

Howie & Linn is een M/V-duo uit Gent waarvan we de stem amper nog hoeven voor te stellen. Producer en deejay Howie Dunham (echte naam Filip Leloup) liet zich in een niet zo ver verleden Buzz noemen en Lady Linn groeide de afgelopen jaren uit tot onze grootste zangeres in het gezelschap van haar Magnificent Seven. Afgelopen herfst dook ze de studio in voor een stijlbreuk van jewelste: met haar getrouwe kompaan Howie Dunham legde ze de laatste lootjes aan een album vol… synthpopsongs!

"Er zitten veel muzikale stijlen in mij: soul, jazz, maar ook dance. Dit is een plaat die is beïnvloed door het nachtleven – de sfeer, de mensen, de trends. Je hoort ravey synths en knallende beats, maar ook catchy hooks – het zijn tracks om op te dansen én om mee te zingen.", zegt Lien De Greef aka Lady Linn aka Linn.

‘Howie & Lynn’ bevat elf multicolour synthpopsongs waar het spelplezier van af spat en waarop het evenzeer dansen als meezingen geblazen is. ‘Howie & Linn’ is een plaat gemaakt door twee hartsvrienden, maar de sound ervan – een felle mix van pop, dance, (nu) rave en hier en daar zelfs een vleugje gepermitteerde eurotrance – is compleet 2010, totaal NU. Neem de eerste single ‘Beat The Blues’: een ideale remedie tegen de maandagochtendblues in de file én tegelijkertijd een clubtrack voor plakkerige dansvloeren in de vroege uurtjes. De moods op ‘Howie & Linn’ variëren van schaamteloos euforisch (‘Natural High’ - let op de eurodisco-knipoog) over licht dreigend (‘Sick Today’ - een nummer dat Howie Dunham schreef toen hij Linn zag worstelen met haar nieuwbakken BV-status) tot trancey (‘Princess Of The Party’ –handbag house, anyone?). De plaat werd gemixt door Alain 'BC' Croisy (de rechterhand van Felix da Housecat) en verschijnt op 5 april bij NEWS. Live zullen Howie & Linn zich laten bijstaan door Isolde Lasoen (drums), Jan Goossens (bas) en Luc Vermeir (keyboards).

Bekijk hier de video van ‘Beat The Blues’:› Gepubliceerd zaterdag 10 april 2010 om 07:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook