Sterrennieuws
Kooptip | Vlaanderen

› Lynn Verlayne heeft debuutalbum Drifter uit

Lynn VerLayne trok als twintigjarige Vlaamse zo’n 7 jaar geleden naar New York met niet meer dan wat kleren op zak. Haar missie: popmuziek maken. Op haar tiende studeerde Lynn al klassieke zang en piano en teksten schrijven is ook niet nieuw voor haar. Ze is tenslotte de dochter van de excentrieke "Frans 'Sus' Verleyen" die in België naam en faam verwierf als hoofdredacteur van Knack magazine en die stierf toen Lynn 15 jaar was. “Mijn vader leerde me veel over het leven, de liefde en kunst en die kennis verwerk ik in mijn songteksten” zegt Lynn daarover.

Nu brengt ze haar debuutalbum ‘Drifter’ uit en die titel dekt de lading. ‘Drifter’ gaat over die het voortdurend heen en weer geslingerd worden tussen haar geboorteland België en haar woonplaats New York. En over alle emoties die dat met zich meebrengt. Maar ook over hoop en liefde, verlies en verdriet.

Op de plaat vind je een mooie mix van broze liedjes die de singer songwriter in Lynn naar boven halen (Drifter, Hey Dad, Sweet Cinderella) en uptempo rocksongs waarin ze zich een bitch met ballen toont (Thoughts I Commit).

Of zoals Koen Buyse van Zornik het zegt: "Er staan als een huis en toch breekbaar zijn, songs met een traan en toch met 'ballen'. Door deze twee uitersten feilloos te combineren maakt Lynn een indruk die je niet snel vergeten zal zijn.... Less is more, much more and much more to come!"

Lynn VerLayne’s debuutalbum Drifter is verkrijgbaar op iTunes en is ook te koop in de betere platenzaak.


› Gepubliceerd woensdag 17 maart 2010 om 15:51 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook