Sterrennieuws
Kooptip | Vlaanderen

› Bart Peeters op z'n best op live DVD

Toen Bart Peeters in september 2008 zijn derde plaatje op de mensheid losliet, tuimelden publiek en critici over elkaar om zoveel schoons en creatiefs te bewieroken. En terecht, ‘De Hemel In Het Klad’ mag met recht en rede tot het allerbeste gerekend worden wat de Boechhoutse songsmid al in elkaar getimmerd heeft. Neem daarbij ook nog de twee uitstekende albums ‘Het Plaatje Van’ en ‘Slimmer Dan De Zanger’ en je wéét dat Peeters inmiddels keuze te over heeft om een energieke en beklijvende live-set samen te stellen.

De live-dvd ‘De Hemel In Het Klad’ toont ruim twee uur lang een Bart Peeters in de vorm van zijn leven, omringd door een schare rasmuzikanten die Peeters’ repertoire inmiddels zo eigen gemaakt hebben, dat ze de kronkels van hun frontman ook live perfect kunnen volgen en op elke onverwachte twist met evenveel verve inspelen.

Zelf ziet Peeters zijn shows altijd vanuit de verkeerde richting, dus een waardeoordeel weigert hij uit te spreken. Dan doen wij het maar. ‘De Hemel in Het Klad Live’ biedt ruimt twee uur lang livemuziek van de bovenste plank in woord, geluid en beeld. De songs klinken warm, energiek en glimlachend; simpelweg omdat Peeters en de zijnen heel graag muziek spelen en hun enthousiasme niet goed kunnen verbergen. Ook de zaal, De Roma in Borgerhout, speelt een hoofdrol. Het gaat er daar aan toe zoals het er alleen in de Roma kan aan toe gaan: gezellig en eerder wild. De extra’s van op Marktrock en Dranouter Aan Zee sluiten hierbij naadloos aan en tonen dat de schrijfsels van Bart Peeters ook op een festivalpubliek hun effect niet missen.

De live-dvd ‘De Hemel In Het Klad’ beklijft en grijpt naar de keel, doet je lachen en meezingen en weet de perfecte balans tussen entertainment en ontroering te vinden. ‘De Hemel In het Klad’ is de hemel in het echt geworden.

Bekijk hier een voorsmaakje van "Live in de Roma":› Gepubliceerd vrijdag 12 maart 2010 om 17:38 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook