Sterrennieuws
Kooptip | Vlaanderen

› Veelzijdige kant van Meuris op Spectrum

"Tijd voor wat anders", dacht Stijn Meuris. En dus houdt de zanger, na Noordkaap, ook zijn band Monza voor bekeken. Stijn gaat solo verder als 'Meuris' en dat zit goed. Hij is een van de meest charismatische woordkunstenaars van Vlaanderen en zal dat ook op zijn eerste solo-album'Spectrum' (release 2 april 2010) aantonen.

'Spectrum' telt 11 door Stijn Meuris geselecteerde Noordkaap- en Monza-songs die een bijwijlen drastische turnover ondergingen. De hits, (althans de meeste), maar ook een pak nummers die volgens Meuris meer glans hadden verdiend en die op ‘Spectrum’ eindelijk te horen zijn zoals ze destijds bedoeld waren. Daarnaast staan ook het van adrenaline druipende en gloednieuwe "De Logica In Mij" én het unieke duet "Wat Een Fijne Dag/Het Zou Niet Mogen Zijn" op de plaat. Voor die laatste song knoopten Stijn en Raymond Van Het Groenewoud hun stembanden aan elkaar om samen een intiem, teder en ontroerend duet bij elkaar te zingen.

In januari 2010 dook Stijn, samen met Ad Cominotto en een schare gewaardeerde muzikanten, de ICP studio's in Elsene in. Vorige maandag kwamen ze weer naar buiten. Moe, bleek, een resem plectrums armer maar een album aan ijzersterk materiaal rijker. Meuris is klaar met de opnames van 'Spectrum', zijn "director's cut" van het verleden, heden en toekomst.

Luister naar "Wat Een Fijne Dag/Het Zou Niet Mogen Zijn" en werp een blik achter de schermen bij de opname van deze bijzondere samenwerking tussen Stijn Meuris en Raymond Van Het Groenewoud:› Gepubliceerd woensdag 10 maart 2010 om 17:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook