Sterrennieuws
Kooptip | Vlaanderen

› Wallace Vanborn - Free Blank Shots

Februari 2006: Gent davert op zijn grondvesten. Ian Clement, Sylvester Vanborm en Dries Hoof betreden voor het eerst het podium als heilige rockdrievuldigheid Wallace Vanborn. Stonerrock bedrijft ongegeneerd de liefde met sexy gestripte electronic, een magische formule die de band een stevige livereputatie en de bijnaam ‘Pletwallace’ oplevert.

Humo spreekt van een sound die dicht in de buurt komt van het overdonderendste van Kyuss, de eerste airplay op Studio Brussel is een feit en op JIM TV kampeert de eerste single ‘Rite Hands’ 8 weken op nummer 1 in de Puur Belgisch-chart.

Vlaanderen is voor Wallace Vanborn al snel te klein en nog voor er sprake is van een echte debuutplaat staat de band ook op podia in Nederland, Engeland en in zowat elke grote stad langs de Amerikaanse Westkust tijdens een 14-daagse USA-tour. Het langverwachte debuut kreeg de titel ‘Free Blank Shots’ mee en lag op 8 februari in de winkel. Het album wordt voorafgegaan door de single ‘Atom Juggler’. Wallace Vanborn dendert als een op hol geslagen trein en er zal meer dan een slabakkende muziekindustrie nodig zijn om hen te stoppen!


› Gepubliceerd zaterdag 20 februari 2010 om 10:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook