Sterrennieuws
Kooptip | Vlaanderen

› The Black Box Revelation - Silver Threats

It’s a Rock & Roll dream come true! Een zanger/gitarist van 18 en een drummer van 16 die de wereld veroveren met rockmuziek. Die droom is goed onderweg om waarheid te worden voor The Black Box Revelation oftewel Jan Paternoster (inmiddels 20) en Dries van Dijck (inmiddels 18).

Het debuutalbum ‘Set Your Head On Fire’ ging inmiddels meer dan 20 000 keer over de toonbank, de band mocht door Europa touren met dEUS, Ghinzu en zelf de Amerikaanse Eagles Of Death Metal en speelde gesmaakte shows op Rock Werchter, Pukkelpop en tal van andere grote zomerfestivals. Singles als ‘I Think I Like You, ‘Gravity Blues’ en ‘Never Alone / Always Togheter’ zijn inmiddels zelfs Belpop classics geworden.

Nu is het tijd voor album nummer 2! Op 1 februari zal ‘Silver Threats’ niet alleen in België, maar ook in de rest van Europa gereleased worden. ‘Silver Threats’, halverwege 2009 opgenomen in 2 weken tijd in Londen’s legendarische Konk Studios (Ray Davies), is een serieuze stap voorwaarts voor de band. De songs zijn als vanouds aanstekelijk, maar de gitaren klinken donkerder, de drums beuken nog harder en het geheel klinkt een pak vuiler en avontuurlijker dan het debuut. ‘High On A Wire’ groeide afgelopen lente en zomer al uit tot een regelrechte hit, maar ook ‘Do I Know You’ zal binnekort niet van de radio te branden zijn. En zo staan er nog een pak singles op! Maar de band durft nu ook buiten de lijntjes te kleuren. ‘Where Has All This Mess Begun’ doet het met een groove waar Josh Homme stikjaloers op zou zijn en afsluiter ‘Here Comes The Kick’ is goed voor bijna 10min onversneden psychedelica. The Black Box Revelation is een blijver en ‘Silver Threats’ een absolute topplaat!


› Gepubliceerd zaterdag 6 februari 2010 om 14:33 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook