Sterrennieuws
Interview | Vlaanderen

› Timo Descamps wordt Hollywoodacteur en leent stem

Timo Descamps vertrekt binnenkort naar Hollywood. Hij kreeg een aanbieding om een rol te vertolken in de Amerikaanse film 'Judas kiss'. "Geen blockbuster, wel een leuke film met een aantrekkelijk scenario," zegt Timo Descamps. Descamps vertelde in een interview aan onze Sterrennieuws-redactie dat hij ook zijn stem leent voor het inlezen van een film.

Judas Kiss is een langspeelfilm van J.T.Tepnapa. De regisseur die onder meer acteerde in 'Star trek' en ook enkele afleveringen regisseerde van de populaire sciencefictionserie. Timo kwam toevallig via het internet bij deze regisseur uit. "Ik verveelde me op een dag en keek eens rond naar aanbiedingen van castingbureaus. Via Facebook kwam ik bij Tepnapa terecht", aldus Timo.

In mei is het grote moment voor Timo aangebroken, dan vertrekt hij voor het eerst naar Los Angeles voor de lezing van het script. Nadien keert hij terug voor de opnames van de film die in Seattle zullen plaats vinden. In Judas Kiss speelt Timo de rol van Shane, een jonge Europeaan die gaat studeren aan de filmschool.

De 23-jarige acteur werd in 2009 bekroond met de Vlaamse Musicalprijs voor beste aanstormend talent voor zijn rol in de musical 'Kruistocht in spijkerbroek'. Timo werd bekend na zijn deelname aan 'Steracteur sterartiest'. Nadien speelde hij onder meer mee in “Familie” en “Spring”.

Timo Descamps speelt momenteel een hoofdrol in de musical Ganesha in het Antwerpse fakkelteater. Sterrennieuws had afgelopen vrijdag een interview met Descamps.

Wat zijn je toekomstplannen?
"Ik ga een film inspreken, maar ik mag helaas nog niet verklappen dewelke. Deze zal eind maart, begin april in première gaan. Stemmenwerk vind ik heel leuk. Dat is wat ik ook vaak doe. Er zitten nog dingen aan te komen, maar niks waar ik nu iets over kan zeggen."

Je presenteert ook met Rob Teuwen op VT4?
"Ja, wij presenteren het kids-blok op VT4. Nooit samen, maar altijd afwisselend, hoewel voor sommige kleine opdrachten gaan we samen op pad en maken we een reportage. Presentatie is dus ook iets wat ik heel graag doe."

Wij van Sterrennieuws wensen hem alvast veel succes!


› Gepubliceerd woensdag 27 januari 2010 om 16:01 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook