Sterrennieuws
Interview | Vlaanderen

› Eindejaarsvraagjes voor Nathalie Tané

Sterrennieuws had vandaag een gesprek met schlagerprinses Nathalie Tané. Met haar blikken we terug op de feestperiode en vooruit op het komende jaar.

Nathalie Tané, vandaag is het tweede kerstdag?
Ja, dit is eigenlijk mijn favoriete tijd van het jaar. Hoewel ik het in het verkeer niet zo tof vind om mij met de wagen over glad ijs te begeven of in de sneeuw te zitten, vind ik de kerst fantastisch. Liefst een witte kerst, want dat vind ik zalig!

Hou je van kerstmarkten?
Ik hou enorm van kerstmarkten. Zo naar Aken gaan of zelfs in Antwerpen ik moet het zover niet zoeken! Ik kan daar enorm van genieten. Dit is een zo ongelofelijk fijne periode.

Kerstmis gaat gepaard met lekker eten, ook een fan daarvan?
Ik ben een bourgondiër, ik eet ontzettend graag en bij ons is het de traditie om op kerstavond samen te koken met het hele gezin: we zijn met 4 kinderen thuis. Papa zorgde voor een lekkere brandende open haard, de gepaste wijnen bij het eten. We rijden niet meer weg. We eten lekker thuis en de laatste jaren maakt hij ook zelf lekker ijs. De meisjes kookten samen met mama, mijn broer liep een beetje in de weg, maar die was wel goed in toastjes maken.

Wat heb je cadeau gekregen?
Ik had vorige maand laten blijken wat ik leuk zou vinden. Ik heb een trolley gekregen. Ik sleur altijd met mijn zakken vol bagage en heb zo wel een hele grote trolley, maar dan denk ik dat ze mij heel raar gaan bekijken: van wat komt Nathalie Tané hier doen met zo’n grote koffer! Dus heb ik zo een kleintje gekregen.

Een trolley dat betekent misschien op reis gaan, heb je plannen om naar het buitenland te trekken met je plaat?
Daarvoor is het trolleytje niet groot genoeg voor, daarvoor zal ik er een andere moeten bijnemen. Het is echt genoeg om de baan op te gaan.
Binnenkort komt de derde single eraan ‘Iedereen BV’. Ik zou heel graag Vlaanderen veroveren, in iedereen zijn hartje ingesloten worden. Aals dat lukt dan wil ik ook over de grenzen gaan. Natuurlijk ben ik een klein dromertje!

Je hebt waarschijnlijk ook cadeautjes gegeven, waren daar albums bij van jezelf?
Ja, (lacht) ... ik heb albums cadeau gedaan: ééntje voor mama en papa tesamen en dan voor mijn zus Sofie die in Frankrijk zit, moest een eigen album hebben, want die vertrekt binnen een paar dagen terug naar Frankrijk. Die kwam nu maar juist voor Kerst een weekje terug naar huis. En broer en zus die waren ook weinig thuis, dus die hadden dat album ook wel nodig.

Wat was voor jou het hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Voor mezelf was dat de opstart, de aanzet tot iets wat heel erg mooi gaat kunnen worden: de geboorte van zangeres Nathalie Tané.

Wat is voor jou het dieptepunt van 2009?
Oei, nu moet ik even gaan nadenken.... (denkt). Ik ben iemand die als het slecht gaat, dit zo rap mogelijk achter zich wil laten en vooruit wil kijken. Dat is een ongelofelijk moeilijke vraag!

Wat is dan een gebeurtenis die jou enorm geschokt heeft het afgelopen jaar?
Goh, dan moet ik zelfs niet ver gaan kijken, dan kijk ik gewoon binnen de muziekbusiness en de acteurs. Er zijn ontzettend artiesten gestorven dit jaar en artiesten waarvan ik dacht die wil ik nog wel leren kennen. Ik kwam zopas piepen en heb die mensen nooit leren kennen. Dat zijn voorbeelden voor me. Yasmine daar heb ik ook cd’s van thuis liggen. Manu Verreth, ik keek ook naar tv. Felice, de immer plezante .... en zo zijn er nog een heleboel waarvan je zegt, hoe is het in godsnaam mogelijk. Ze zijn er niet meer!

2010 staat al voor de deur. Wat mogen we jou wensen voor dat jaar?
Een heel goede gezondheid, heel veel leuke dingen, misschien ... ik weet niet ... (lacht uitbunding)... Wat zou je mij willen wensen, misschien?

Een gouden plaat?
Dat vind ik fantastisch, dan kom ik die wel met jou vieren. Dat beloof ik!

Met champagne?
Ik vind cola ook goed, maar als jullie liever champagne hebben, dan kom ik met champagne!

Wat wens je jouw fans voor het nieuwe decennium?
Mijn fans wens ik ook het allerbeste, in de eerste plaats een goede gezondheid want als mijn fans ziek zijn, dan liggen die in hun bed en dan kunnen die niet naar mijn optredens komen kijken. Dus blijven genieten en houden van muziek. Ook van mij blijven houden natuurlijk, dan komt dat allemaal goed!


› Gepubliceerd zaterdag 26 december 2009 om 13:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook