Sterrennieuws
Kooptip | Nederland

› Trijntje Oosterhuis brengt ode aan Michael Jackson

Met het nieuwe album Never Can Say Goodbye eert Trijntje Oosterhuis de nalatenschap van Michael Jackson en haar liefde voor zijn muziek. Samen met gitarist Leonardo Amuedo boog ze zich over hun favoriete liedjes. Uiteindelijk staan er 14 tracks op Never Can Say Goodbye, waaronder bekende nummers als Rock With You, Human Nature en One Day In Your Life.

Trijntje is uitermate verguld met het resultaat. 'Het is een project dat puur uit liefde voor zijn muziek is ontstaan. De dood van Michael Jackson heeft mij erg aangegrepen. Toen ik hoorde dat hij was overleden, heb ik echt in de keuken staan huilen.' Kort daarna kwam Leonardo Amuedo naar Nederland en stelde aan Trijntje voor om met een aantal Jackson-songs aan de slag te gaan. 'Geen moment hadden Leonardo en ik het idee om het ook daadwerkelijk uit te brengen.' De zangeres heeft lang in dubio gestaan of ze Never Can Say Goodbye wel moest uitbrengen. 'Maar de uitkomst ligt zo dicht bij mij. Ik heb niet geprobeerd om als Michael Jackson te klinken. Dat zou belachelijk zijn. De echte grote hits zijn in een medley samengevat. Maar mijn favoriete ballads zoals I Just Can't Stop Lovin You, Gone Too Soon en Human Nature staan er allemaal op.' Trijntje nam de songs in de herfst op in haar tuinhuisje achter haar huis in Noord-Holland. Allemaal erg low budget en zonder producer. 'Daardoor klinkt het eerlijk en puur. Dit project is geboren uit liefde voor de muziek. Je mag gerust weten dat ik echt nachtmerries heb gehad omdat er misschien toch mensen zijn die er verkeerd op zullen reageren. Ik ben altijd erg zorgvuldig en discreet geweest in alles wat ik doe.'

Never Can Say Goodbye (EMI Music/Blue Note) van Trijntje Oosterhuis is dit weekend verschenen. Trijntje's vorige album, "Best of Burt Bacharach Live", is inmiddels goud in Vlaanderen.

“25 juni 2009. Michael Jackson is overleden. Onwerkelijk. Ik wilde in augustus met vrienden naar Londen gaan om hem nog 1 maal live te zien. Twaalf jaar geleden stond ik 3 maal in het voorprogramma van Michael Jackson in de Amsterdam Arena. Heel onwerkelijk. Op het podium van mijn jeugdheld. Toen ik twaalf was zei ik tegen mijn broer dat Michael Jackson maar met mij moest trouwen. Dan zou hij wel gelukkig worden. Dacht ik echt. Wist ik zeker.
En nu is er een album met Michael Jackson songs. Had ik nooit gedacht. Wist ik zeker. Michael Jackson groeide op zoals niemand anders, bizarre omstandigheden. Hij kon als geen ander tekst en melodie tot leven brengen. In het kleine en in het grote gebaar. Ongekend talent op vele vlakken. Zijn songs zijn zo af dat je ze met minimale bezetting kunt blijven spelen. Vele muzikanten zijn door Michael geïnspireerd. Ik zeker. Vanuit dat persoonlijke gevoel is dit album ook ontstaan. In mijn kleine studio thuis ben ik Michael liedjes gaan zingen. Aanvankelijk puur voor mezelf. Avond aan avond. Nostalgie; met Leonardo Amuedo op gitaar. Teksten en akkoorden uitpuzzelen. Dit album is geen tribute. Michael Jackson heeft geen tribute nodig. Het is een verzameling privé-opnames van mijn favoriete Michael Jackson songs. Het moest er uit. Werkelijk!," vertelt Trijntje Oosterhuis.

Tracklisting:

- Never Can Say Goodbye
- Baby Be Mine
- Music & Me
- Lady In My Life
- I Want You Back
- One Day In Your Life
- I Just Can’t Stop Loving You
- Don’t Stop Till You Get Enough/Working Day & Nigh/Wanna Be Starting Something
- Can’t Help It
- Rock With You
- Human Nature
- Gone Too Soon
- I’ll Be there
- You Were There (tribute to Sammy Davis Jr.)


› Gepubliceerd maandag 7 december 2009 om 06:15 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook