Sterrennieuws
Kooptip | Vlaanderen

› Boodschap van Prins Filip van België

"U ons beter doen leren kennen, dat was mijn missie. Dat was de reden van mijn echtgenote en mijzelf om camera’s toe te laten in het diepste binnenste van onze privésfeer. Net als De Pfaffen en De Planckaerts wilden wij via de beeldbuis in uw woonkamer stappen. En ik verzeker U – dat hebben wij gedaan," vertelde Prins Filip (alias Walter Baele) vanmorgen op een persconferentie.

"Ik denk dat wij de missie als geslaagd mogen beschouwen. Onze docu-soap ‘Wij van België’ leverde prachtig beeldmateriaal op. Ik dank daarvoor diep vanuit mijn hart de mensen van de productie."

"Zij onder U die het op de voet gevolgd hebben weten nu dat ook wij prinsen en prinsessen mensen zijn van vlees en bloed. Wij zijn zo veel meer dan de figuurtjes uit sprookjes of de gezichten op een muntstuk of een koekjesdoos," ging de troonopvolger verder.

"Zij die de reeks door omstandigheden niet op de voet hebben kunnen volgen krijgen een 2de kans om van ons te genieten. Daarom brengen wij twee digitale schijfjes uit vol kijkgenot. Al onze episodes in hun volle lengte op een rijtje, met als toemaatje de ‘nooit eerder vertoonde’ 10de episode. Ik wil U wel aanraden niet alle episodes in één ruk achter elkaar uit te kijken, want dat zou misschien tot tijdelijk gezichtsverlies kunnen leiden," grapte de Prins

Wij van België, de reeks is vanaf 2 december op DVD beschikbaar.

Korte inhouden

AFLEVERING 1 : KICK OFF

‘Ik wil U tonen hoe ik echt ben.’

De Prins gooit de deuren van het paleis wagenwijd open, zodat zijn landgenoten een kijkje kunnen nemen in zijn leven en dat van zijn gezin. Bij het ontbijt is er wel al meteen een klein misverstand omtrent de kinderen. Even later dient Adviseur Hubert zijn ontslag in.
De prinses is druk in de weer met haar project rond gebarentaal. In het kader van de docusoap staat er een belangrijk bedrijfsbezoek voor het prinsenpaar gepland.


AFLEVERING 2 : DE VERJAARDAG

‘Een verjaardag betekent voor mij: het lichaam dat de geest stilaan inhaalt.’

Over enkele dagen is de prinses jarig. Toch ziet het er niet naar uit dat er zal worden gefeest op het paleis. De Prins heeft immers een bijzondere verrassing in petto, maar deze zorgt voor heel wat misverstanden.
Nieuwe adviseur Sven heeft enkele nieuwe activiteiten op het programma gezet, waaronder een ontmoeting met de kandidates van Miss België.
In de keuken van het Paleis wordt ook SOS Piet Huysentruyt ontboden.


AFLEVERING 3 : DANSENDE PRINS

‘Ik ben meer een denker en een spreker dan een danser.’

De prinses is door een Nederlands attractiepark gevraagd om een sprookje te schrijven.
De prins wordt uitgenodigd om de openingsdans te doen tijdens een speciale editie van het programma Sterren op de Dansvloer. Zijn danspartner is presentatrice Francesca Vanthielen. Er wordt een professionele dansleraar ingeschakeld. De prinses roept de hulp in van kinderboekenschrijfster Sabine De Vos.


AFLEVERING 4: COACHING

‘Een goede kast moet voor een kind zijn als een goede vriend: je moet er alles in kwijt kunnen.’

De prins moet dit jaar instaan voor de uitreiking van de nieuwe adellijke titels. Een ideale gelegenheid om zich te profileren als troonopvolger. Maar een ongelukkig krantenartikel strooit roet in het eten.
De prinses is druk in de weer met de inrichting van een nieuwe kinderkamer. Voor de verbouwingswerken schakelt adviseuse Laurence een groepje kansarme jongeren in.
Adviseur Sven doet beroep op mediacoach Jo De Poorter.


AFLEVERING 5: DE BLINDE PRINS

‘In het land van de blinden is de prins nu koning.’

De prinses start een nieuw project op rond kunst door gevangenen.
De prins beslist om zijn look te laten restylen en er wordt zelfs een zonnebank geplaatst in het paleis.
Na een intense zonnebankkuur blijken de ogen van de prins echter aangetast, maar hij wordt verwacht op de opening van de kunsttentoonstelling van zijn echtgenote.


AFLEVERING 6: DE THESIS

‘ Mijn man kan moeilijk afscheid nemen van dingen. Zijn hechting is vaak te diep.’

De prinses werkt mee aan de rommelmarkt op school voor een goed doel. De peter van de actie is voormalig stervoetballer Leo Vander Elst.
Er verschijnt een nieuw boek over het leven van de prins. Hierin wordt hij niet echt positief afgeschilderd. Adviseur Sven wil alles weerleggen, maar het bewijsmateriaal blijkt verdwenen.


AFLEVERING 7: DE ROCKPRINS

‘In de rock ’n roll is er geen protocol’.

De prins wil aan zijn imago bij jongeren werken. De prinses start een antirookcampagne binnen het paleis. Adviseuse Laurence heeft hier het meest onder te lijden. In het kader van zijn imagoverbreding brengt de prins bezoek aan een rockfestival. Hij wil de jongeren rechtstreeks toespreken.


AFLEVERING 8: DE JAPANNERS

‘De aarde is de moeder van alle mensen en als wij onze moeder zo blijven opwarmen, zal ze binnenkort ontploffen.’

De prins staat in voor de begeleiding van een zakendelegatie uit Japan. Zijn gastvrijheid wordt echter zwaar op de proef gesteld.
De prinses wil zich engageren in het kader van het verdrag van Kyoto.


AFLEVERING 9: TENNIS

‘Schakelen met een auto is net zo eenvoudig als roeren in de soep. Dat kunnen vrouwen zeker.’

De prins wordt gevraagd om mee te werken aan een reclamespot ter bevordering van de sport. De regie is in handen van Jan Verheyen. Dominique Monami wordt ingeschakeld als tennis coach.
De prinses kreeg een nieuwe wagen van haar echtgenoot. Ze moet echter nog haar rijbewijs halen.


AFLEVERING 10- EXTRA: DE SPRONG

‘Een prinses is ook een gewone vrouw en een gewone vrouw kan ook met gewone mannen gewone vriendschappen hebben, die onschuldig zijn … als een kinderhand. ‘

De prins ontvangt een overlijdensbericht van een oude legermakker. Tijdens de begrafenisplechtigheid wordt hij uitgenodigd om een parachutesprong te maken als huldeblijk aan de overledene.
De prinses werkt aan een actie ten behoeve van hogerbegaafde kinderen. Ze wil een muzieknummer laten componeren door Stan Van Samang.
Adviseur Sven maakt zich zorgen over de parachutesprong, maar de prins is vastberaden. De prinses lucht haar hart aan Stan.

Cast

Het Paleis:

Walter Baele
Nathalie Meskens
Govert Deploige
Barbara Sarafian

De gasten:

Wim Oosterlinck
Piet Huysentruyt
Stan Van Samang
Jacques Vermeire
Francesca Vanthielen
Leo Van der Elst
Jo De Poorter
Dominique Monami
Jan Verheyen
Sabine De Vos
Jan Bardi


› Gepubliceerd woensdag 2 december 2009 om 13:51 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook