Sterrennieuws
Kooptip | Vlaanderen

› Buscemi is terug met nieuw album 'In Situ'

Drie jaar na het fel bejubelde en met Platina bekroonde album ‘Retro Nuevo’ is Buscemi eindelijk terug met een nieuw studio album: ‘In Situ’.

Na de albums ‘Mocha Supremo’ (1998), ‘Our Girl In Havana’ (2001), ‘Camino Real’ (2003) en ‘Retro Nuevo’ (2006) is ‘In Situ’ al de vijfde studio cd van Buscemi. ‘In Situ’ betekent zoveel als ‘op hun plaats' en dat is precies hoe de muzikale puzzelstukken van Buscemi vallen. Producer Dirk Swartenbroekx slaagt er in om de meest uiteenlopende muziekgenres bij elkaar te brengen in zijn eigen typische stijl. Nu Bossa, House Music, Nu Lounge, Brazilian Grooves, Afrobeat, Drum 'n Bass, Ska, Balkanbeats, ...

Op ‘In Situ’ krijgt producer Dirk Swartenbroekx het gezelschap van getalenteerd en goed volk. Zo maakt zangeres Lady Cath van de eerste single ‘Dipso Calypso’ een zwoele en tipsy Calypso. Lady Cath is zangeres en actrice Cathérine Kools, bekend uit oa. ‘Vermist’ van Jan Verheyen en ‘Ellectra’ van Rudolph Mestdach.

Een opgemerkte samenwerking is die met Viktor Lazlo. Buscemi trok naar de woonst van de legendarische zangeres in het Zuiden van Frankrijk om er samen het nummer ‘Couleurs’ op te nemen.

Voor de opzwepende song ‘Trepa! Trepa!’ (een welgemeende Portugese ‘Fuck You’) werkte hij dan weer samen met een Portugese MC in Wenen. Zangeressen Lena Kovak, Viviani Godoy en Joy Adegoke kennen we al van voorgaande releases en mogen hun kunnen opnieuw tonen in respectievelijk ‘Gusta Mi Magla Padnala’, ‘Sigo Meu Caminho’ en LOVE.

Tracklisting

1. Gusta Mi Magla Padnala (feat Lena Kovak)
2. Sigo Meu Caminho (feat Viviani Godoy)
3. Mando Eu
4. Fetiche
5. Dipso Calypso - original (feat Lady Cath)
6. Couleurs (feat Viktor Lazlo)
7. Dream Catcher
8. L O V E (feat Joy Adegoke)
9. Free 4 So Far (feat Joy Adegoke)
10. Bal-A-Clavas
11. In Situ
12. Trepa! Trepa!

‘In Situ’ is vanaf vrijdag 13 november overal te koop via EMI Music.

Buscemi In Situ wine

Naast een nieuw album leent de naam 'In Situ' zich ook aan een speciale wijn-editie. Deze unieke Chileense rode wijn is door Dirk Swartenbroekx persoonlijk geselecteerd om de naam 'In Situ' te dragen. In het smaakpallet van 'In Situ' overheersen rijpe rode bessen-aroma's en pikante aardnoten.

Meer info: klik hier.

More Buscemi

Buscemi heeft onlangs de soundtrack gemaakt voor de nieuwe JBC-spot met Naomi Campbell. U hoort er Joy Adegoke op zang en uiteraard is de track gebaseerd op Grace Jones ' hitsingle 'Strange (I've seen that face before').


› Gepubliceerd maandag 2 november 2009 om 12:24 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook