Sterrennieuws
Kooptip | Vlaanderen

› Rocco Granata publiceert autobiografie

'Rocco' is een boek vol herinneringen en verhalen waarin de lezer op de achtergrond Rocco's warm n tedere stem zal horen, herkenbaar uit de honderden. Rocco vertelt zijn verhaal in eigen woorden, ijn rijk gevulde leven, zijn roots in Calabrië, zijn leven in het Limburg van de steenkoolmijnen en zijn internationale doorbraak met 'Marina'.

In zijn autobiografie vertelt Rocco Granata de geschiedenis van een immigrant. Als de kleine Rocco de zonovergoten Zuid-Italiaanse heuvels in Calabrië verlaat voor het mijnwerkersplaatsje Waterschei, laat hij zijn eigen dorp en familie achter. De aanpassing is niet gemakkelijk, maar hij vindt plezier en troost in het musiceren. Met zin accordeon als bte vriend verovert hij de hele wereld. Hij maakt een sprong van 't Keldeke in Diest naar de Carnegie Hall in New York. In 1959 bestormt hij met zijn nummer 'Marina' - een geïmproviceerd nummertje dat aanvankelijk op de B-kant van zijn eerste single stond - overal ter wereld de hitlijsten. Nooit werd een nummer in zoveel versies en in zoveel talen opgenomen. 'Marina' is het begin van een indrukwekkende muziekcarrière, die tot op heden doorloopt.

In deze autobiografie vertelt hij openhartig over de grote vreugden in zijn leven, maar ook over de harde tegenslagen: zijn vader die na een ogeluk in de mijnen zijn huisje moest verlaten, dochter Jessica die zwaargewond werd in de Switelbrand, ... Rocco probeert er te zijn voor iedereen die hem nodigt heeft.

'Rocco', 384 blz, geïllustreerd kost €25 en is uitgegeven bij Uitgeverij Vrijdag.

Rocco Granata signeert zijn boeken deze week op de Antwerpse boekenbeurs in hal 3. Meer info op www.boekenbeurs.be.


› Gepubliceerd zaterdag 31 oktober 2009 om 10:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook