Sterrennieuws
Kooptip | Vlaanderen

› Van vlees en bloed op dvd

Op donderdag 1 januari 2009 lieten Eén en Woestijnvis Van vlees en bloed voor het eerst op de kijker los. De reeks wist in geen tijd de harten van de Vlaamse televisiekijkers te veroveren. Vanaf vrijdag 16 oktober is Van vlees en bloed er terug met een dvd-box, en wel op de plek waar het allemaal begon: in de beenhouwerij.

Zeven donderdagavonden lang volgden gemiddeld 1.657.502 Vlamingen het verhaal van Beenhouwerij Vangenechten in Van vlees en bloed. De reeks was meteen het gespreksonderwerp bij uitstek, ook in de vele slagerijen die Vlaanderen rijk is. Niemand kon nog argeloos twee koteletjes bestellen. De vraag naar vogelnestjes was nog nooit zo groot. Niemand die het waagde om enkel 100 gram salami te vragen. De bloedworst had plots een ander smaakje. En geen enkele beenhouwer durfde nog met zijn hond een boswandelingetje te maken.

Samen met de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België keren Eén en Woestijnvis nu voor een laatste keer terug naar de plek die in de reeks centraal stond: de beenhouwerij. De dvd-box van Van vlees en bloed, die vandaag voorgesteld wordt, zal van vrijdag 16 oktober 2009 tot en met maandag 26 oktober 2009 immers enkel en alleen te krijgen zijn in een van de deelnemende beenhouwerijen. Tien dagen lang beslist de plaatselijke beenhouwer wat de kijker moet doen om de trotse bezitter te worden van een dvd-box. Misschien moet hij 100 gram salami kopen of vogelnestjes of bloedworsten of misschien krijgt hij hem gewoon cadeau. De kleine zelfstandige beenhouwer beslist.

Maar er is nog een reden om de dvd-box te lanceren via de plaatselijke beenhouwer. De box ziet er namelijk uit als ? 100 gram salami. De dvd-box bestaat uit drie dvd??s en een muziekcd, maar die lijken verdacht veel op plakjes salami. En vraag het aan gelijk welke beenhouwer: vier plakjes, dat komt overeen met 100 gram salami. En laat dat nu net de dagelijkse bestelling van buurman Herman zijn ?

Op de drie schijfjes van de dvd-box vinden de kijkers behalve de integrale afleveringen van Van vlees en bloed ook de eventuele Verwijderde Scènes uit elke aflevering en één uur extra??s, die in Making Of in maar liefst tien filmpjes een blik achter de schermen geven.

Zo komen ze onder meer te weten hoe moeilijk het was om de scène te draaien waarin Moemoe werd aangevallen door een bende meeuwen, zien ze Sien Eggers dansend in een file op een godvergeten stukje snelweg en horen ze hoe fijn acteurs het vonden om bij zomerse temperaturen boven een niet-gekoelde toog vol vlees te hangen. Ze zien hoe Koen De Graeve, Tom Dewispelare en Lucas Van den Eynde hun eerste les beenhouwerij kregen in het Provinciaal Instituut Voedingsbedrijven Antwerpen en hoe alle inwoners van Dessel het beste van zichzelf gaven in de finale van de reeks. Ze krijgen een ontroerend portret van vleescoach Jef Janssens. En dan is er nog Buik, het filmpje dat het geheim van Tom Van Dyck blootlegt. Als toetje krijgen de kijkers ook nog een paar minuten Bloopers voorgeschoteld.

Het zal veel mensen plezieren dat bij de dvd-box ook een cd zit met de heerlijke muziek die Koen Brandt voor Van vlees en bloed componeerde. Die bevat een selectie van 34 nummers met titels als De varkenskop, Ik zen ook content van u, Weinig volk, Waarschijnlijk een zilvermeeuw en In het bos.
We wensen iedereen veel kijk- en luistergenot en ... smakelijk eten!

Vanaf vrijdag 30 oktober 2009 wordt de dvd-box van Van vlees en bloed ook aangeboden via de gebruikelijke kanalen. De richtprijs is 44,90 euro.


› Gepubliceerd vrijdag 9 oktober 2009 om 14:45 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook