Sterrennieuws
Kooptip | Nederland

› Volendamse Bladenmaakster vindt gat in markt

Waar een gesprekje aan de eettafel al niet toe kan leiden. Eind vorig jaar zat Lisette Sier (36) uit Volendam met enkele vriendinnen te praten over de bestaande vrouwenmagazines. Volgens de dames was het ene te elitair, het andere te oubollig, te duur, suf, te mondain en vaak ver van het bereik van de lezers. Al snel ontstond het idee om zelf het ideale maandblad te gaan maken. Na veel brainstormen kwam in juni het 100%NL Magazine met op de omslag Jan Smit en Bridget Maasland in Volendammer kostuum voor het eerst uit.

Eén dezer dagen ligt nummer 4 in de schappen. Terwijl de oplages van de meeste magazines flink onder druk staan en er iedere maand wel een blad sneuvelt, groeit het geesteskind van Lisette alleen maar tegen de stroom in. ,,We zijn begonnen met 75.000 bladen en we zitten bij het komende nummer op een oplage van 100.000 stuks,???? vertelt de moeder van twee dochters (3 en 7 jaar) vol trots.

Lisette heeft wel een verklaring voor de snelle groei van 100%NLMagazine. "Het is gewoon een blad waar je blij van wordt. We zijn niet betweterig en bekijken alles vanuit een positief oogpunt waarbij humor een belangrijke rol speelt."

Hoewel uitgebreid over de bekende Nederlanders wordt geschreven, wil Lisette haar magazine absoluut niet vergelijken met de bekende roddelbladen. ,,We schrijven alleen goed nieuws.???? Aan het blad werken maandelijks ondermeer Gerard Joling en Tanja Jess mee en sindskort ook paragnost Peter van der Hurk. En uiteraard maakt de uitgeefster handig gebruik van de contacten die ze heeft met de sterren uit haar eigen dorp.

Het succes van het 100%NL Magazine is in tijdschriftenland niet ongemerkt gebleven. Volgens de bekende bladengoeroe Rob van Vuure is het magazine van Lisette een ??geheel??, goed leesbaar, warm en helder vormgegeven. En daar scheelt het bij veel andere bladen nog wel eens aan. Lisette kan niet wachten op de reacties op het meest recente nummer waar Gerard Joling en Karin Bloemen zittend op een bakfiets de cover sieren.


› Gepubliceerd dinsdag 29 september 2009 om 15:06 uur door Hans Van Dyck
bron: persbericht 100%NL Magazine BV
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook