Sterrennieuws
Interview | Vlaanderen

› Yevgueni en Bart Peeters op Leuvense Oude Markt

Yevgueni heeft er een schitterend jaar opzitten. Vanavond zijn ze met Bart Peeters de topartiesten tijdens Marktrock 2009. Sterrennieuws had met Klaas Delrue een gesprek.

Hoe was jullie afgelopen jaar?

Zeer goed. Een super jaar: een nieuwe cd uitgebracht, centrale gast op Nekka-Nacht, de AB uitverkocht en dan heel veel mooie festivals op het programma. Vorige week nog Dranouter en vandaag staan we op Marktrock.

Wat gaan jullie in Leuven brengen?

We hebben vorige week een zeer goed concert gespeeld in Dranouter en we gaan dus ongeveer hetzelfde doen. Het is officieel de tweede keer dat we op de Oude Markt staan én nu is de Oude Markt opnieuw het hoofdpodium. Zelfs als we ongeveer hetzelfde doen, zal het andere trucjes vergen. Het wordt spannend, want we staan voor Bart Peeters. We hebben op vorige festivals gemerkt dat veel Bart Peeters-fans ook wel Yevgueni kunnen smaken en omgekeerd. Dus ik hoop dat we kunnen profiteren van die mooie plek op de affiche.

Leuven is voor jullie toch altijd speciaal...

Ik heb heel lang in Leuven gewoond, eerst gestudeerd en dan blijven plakken. Ik ben er nog maar een jaartje weg. Als wij onze CD??s uitbrengen dan stellen wij die ook onder andere voor in het Depot. Dat is al twee keer na elkaar vlotjes uitverkocht. We moeten het dus niet alleen hebben van Bart Peeters zijn publiek. We hebben ook heel wat fans in Leuven. We slaan ook erg aan bij studenten.

Verwacht je veel volk uit jouw studentenperiode?

Het leuke is dat wij onze eigen generatie aanspreken. We schrijven daar ook nummers voor en 33 jaar zijnde, spreken we toch nog altijd de nieuwe studenten aan. Er staan op sommige concerten veel ??bakvissen?? op de eerste rij van onze concerten. Ik vind dat zelfs een zeer groot compliment. Als je met popmuziek bezig bent, heb je maar beter altijd een paar jonge dames op de eerste rij staan.

Welke nummers breng je vanavond?

We spelen de nummers die het altijd doen en die je altijd blijft spelen omdat je zelf ook nooit beu wordt: ??Als ze lacht? is een super nummer om het publiek mee te krijgen en van de nieuwe plaat heb je ??Nieuwe meisjes?. Deze single begint ook lekker in het oor te liggen bij de mensen. ??Sara? kunnen we ook niet achterwege laten in de studentenstad Leuven, want daar is het geschreven en alles ontstaan.

Yevgueni speelt vanavond om 19u00 op de Oude Markt.


› Gepubliceerd zaterdag 15 augustus 2009 om 12:30 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook