Sterrennieuws
Interview | Vlaanderen

› Gouden plaat voor Zumba Yade

Vorige zaterdag mocht Kathleen (ex-K3) een gouden plaat in ontvangst nemen voor Zumba Yade, het lied dat ze brengt om de kinderrechten te promoten. Kathleen vertelde aan Sterrennieuws dat ze werkt aan een boek en een nieuwe theatertoernee.

Met jouw eerste solosingle heb jij nu al onmiddellijk een gouden award. Had je dit verwacht?

"Ja, super he! Ik wil bij deze graag alle mensen bedanken die UNICEF en de kinderrechten hebben gesteund. Het is dankzij hen dat ik dit mag ontvangen."

Waarover gaat de plaat?

"De plaat gaat over de kinderrechten. UNICEF heeft me gevraagd om een heel jaar lang het belang van de kinderrechten onder de aandacht te brengen, want op 20 november vieren we de 20ste verjaardag van het Verdrag van de Kinderrechten en vandaar dat ik er een liedje over heb gemaakt."

Je hebt al een plaats in de muziekindustrie verworven met K3 en nu ging je solo. Lukt dat ook?

"Ja, ik vind alle reacties positief en ik amuseer mij enorm. Ik ben vooral heel blij dat ik dit voor UNICEF kan doen. Voor mij is de zomer al geslaagd. Ik ben al zo blij dat heel veel mensen de single hebben gekocht, want de opbrengst gaat integraal naar UNICEF."

Dit was een mooie lanceringssingle voor Kathleen die solo gaat. Wat ga je hierna doen?

"Dat is een goede vraag. Ik plan niet te veel op voorhand. In november ga ik een theatertoer doen en eind september zal mijn boek uitkomen. Ik ben een autobiografie aan het schrijven. Je mag alles van mijn geboorte tot nu erin verwachten."


› Gepubliceerd zaterdag 15 augustus 2009 om 12:15 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook