Sterrennieuws
Interview | Vlaanderen

› Nieuw album Bart Peeters is al klaar

Bart Peeters is één van de hoofdartiesten zaterdag 15 augustus tijdens Marktrock op de Oude Markt. De artiest vertelt exclusief aan Sterrennieuws in avant-première wat hij in Leuven gaat brengen én zijn plannen na ??De Hemel in het Klad??.

Bart Peeters, jij bent de topact op zaterdag op Marktrock?

"Ja, op zaterdag, want op vrijdag is A Brand de topact. Mijn dochters zijn daar grote fan van."

Ga je enkel je laatste album ??De Hemel in het Klad?? brengen in Leuven?

"Neen, het is een festivaltour. Dan moet een mens allerlei dingen uit zijn toverhoed halen en niet alleen zijn laatste plaat brengen. Meestal beslissen we pas de avond zelf wat we gaan spelen en vaak verandert dat dan ook nog eens op het podium."

Will Tura doet dat ook. Een groot voorbeeld van jou?


"Zeker. Will Tura is een voorbeeld op alle vlakken, vooral ook zijn leeftijd. Het is mijn hoop om zelf ook 70 jaar te worden."

Wat is het gevoel dat je wil meegeven aan de Marktrock-bezoeker?

"Dat er eigenlijk geen verschil is tussen wie op het podium en wie in het publiek staat. Ik ben ervan overtuigd dat de tijd van de ellendige popsterren voorbij is. Die mannen in lederen broek en wapperende manen die tegen het publiek zeggen ??Wij zijn het grote voorbeeld en jullie moeten ons bewonderen en onder de indruk zijn?, ik vind dat allemaal flauwe kul! Het publiek en de groep zijn één gebeuren en je maakt dat feestje samen. Als het publiek wild doet, dan de groep ook en omgekeerd."

Heb je al ideeën voor het nieuwe album?

"Zeker, sterker nog. Het album is eigenlijk al af, maar het is veel te snel wanneer je al een jaar na ??De Hemel in het Klad?? een nieuw album uitbrengt. Dus wat ik nu doe is de plaat altijd maar verbeteren in demo-stadium. Pas tijdens de zomer van 2010 gaan we ze opnemen."


› Gepubliceerd vrijdag 14 augustus 2009 om 10:41 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook